притисни ентер »

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор
Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Закажани нови протести во Атина против преспанскиот договор

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

Во Атина следната недела протест против Договорот од Преспа

Во Атина следната недела протест против Договорот од Преспа

Грчкиот Комитет за борба против Македонија за 20 јануари закажа протест на атинскиот плоштад Синтагма, против Договорот од Преспа и „за да се спречи предавство на Македонија“, јави дописничката на МИА од Атина. Одново формираниот „Комитет за борба за Македонија“, кој го сочинуваат четири организации од кои две се на Грците од дијаспората, преку соопштение

Грците најавуваат масовни демонстрации поради тоа што се признава македонски нација, јазик и идентитет

Грците најавуваат масовни демонстрации поради тоа што се признава македонски нација, јазик и идентитет

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

Грција на нозе: Се најавуваат масовни демонстрации поради тоа што се признава македонски нација, јазик и идентитет

Грција на нозе: Се најавуваат масовни демонстрации поради тоа што се признава македонски нација, јазик и идентитет

Таканаречениот „Комитет за борба за Македонија“, сочинет од четири организации, за следната недела, односно на 20 јануари, закажа протест против преспанскиот договор што ќе се случува на атинскиот плоштад Синтагма. Организаторите, преку соопштение, испратија порака дека грчката влада греши за придобивките од договорот, и ги повикаа Грците да дојдат

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

Против Договорот од Преспа и „за да се спречи предавство на Македонија“ т.н. „Комитет за борба за Македонија“, за следната недела, на 20. јануари закажа протест на атинскиот плоштад Синтагма, јави дописничката на МИА од Атина. Одново формираниот „Комитет за борба за Македонија“, кој го сочинуваат четири организации од кои две се на Грците од дијаспората,

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

Против Договорот од Преспа и „за да се спречи предавство на Македонија“ т.н. „Комитет за борба за Македонија“, за следната недела, на 20. јануари закажа протест на атинскиот плоштад Синтагма. Одново формираниот „Комитет за борба за Македонија“, кој го сочинуваат четири организации од кои две се на Грците од дијаспората, преку соопштение го најавуваат

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

На 20 јануари протест во Атина против Договорот од Преспа

Против Договорот од Преспа и „за да се спречи предавство на Македонија" т.н. „Комитет за борба за Македонија", за следната недела, на 20 јануари закажа протест на атинскиот плоштад Синтагма, јави дописничката на МИА од Атина. Одново формираниот „Комитет за борба за Македонија", кој го сочинуваат четири организации од кои две се на Грците од дијаспората,