притисни ентер »

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан
Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Македонија и за Албанија. – Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е потребна

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. „Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. – Можам да се согласам дека на процесот за проширување му

Туск: Макрон мора да чувствува одговорност за цела Европа, а не само за Франција

Туск: Макрон мора да чувствува одговорност за цела Европа, а не само за Франција

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП) и поранеен претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. „Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е потребна

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Македонија и

Туск: Спротивставувањето на Макрон е стратешка и геополитичка грешка

Туск: Спротивставувањето на Макрон е стратешка и геополитичка грешка

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП) и поранеен претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. „Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е потребна

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Македонија и за Албанија. – Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е потребна

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Туск: Реформата за проширување на ЕУ не треба да биде штетна за Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП), донеодамнешниот претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. – Можам да се согласам дека на процесот за проширување му

Туск: Реформа во преговарачкиот процес да, но не на штета на Западен Балкан

Туск: Реформа во преговарачкиот процес да, но не на штета на Западен Балкан

Лидерот на Европската народна партија (ЕПП) и поранеен претседател на Европскиот совет, Доналд Туск му забележа на францускиот претседател Емануел Макрон за односот кон Западен Балкан и предупреди дека процесот за проширување не смее да биде штетен за Северна Македонија и за Албанија. „Можам да се согласам дека на процесот за проширување му е потребна

Туск: Се согласувам со Макрон за реформата во ЕУ, но не на штета на Македонија и Албанија

Туск: Се согласувам со Макрон за реформата во ЕУ, но не на штета на Македонија и Албанија

Туск упати критики до Макрон поради блокирањето на почетокот на пристапните преговори за Северна Македонија и за Албанија, предупредувајќи дека станувало збор за формално започнување на преговори, односно да се даде позитивен сигнал кој му е потребен на Западен Балкан, а не да се потврдува проширувањето. Лидерот на Европската народна партија (ЕПП),