притисни ентер »

Никој не е слободен додека сите не се ослободат
Никој не е слободен додека сите не се ослободат

Никој не е слободен додека сите не се ослободат

Се чини дека нашето општество не само што е заробено туку е и заглавено, удавено, задушено, како во некоја чудна одводна канализациска цевка која покажува знаци на гнилост, непроодност, не можност да се исфрлат нечистите, затруени води и да протече онаа бистра, незаматена вода. „Никој не е слободен додека сите не се ослободат“ – извикува Хегел, во