притисни ентер »

Бил Гејтс: „Направете го тоа и ќе испиете чаша отров“
Бил Гејтс: „Направете го тоа и ќе испиете чаша отров“

Бил Гејтс: „Направете го тоа и ќе испиете чаша отров“

Еден од основачите на компанијата „Microsoft“ нема убави зборови за моменталната ситуација. Компанијата „Microsoft“ моментално е во фаза на преговарање со компанијата „ByteDance“ од Кина, за преземање на ТикТок. Во игра се три сценарија - купување на американските операции, купување на целосната апликација и забрана на ТикТок апликацијата, доколку

Twitter заинтересиран за купување на TikTok

Twitter заинтересиран за купување на TikTok

Twitter се обрати до кинеската компанија ByteDance која ја поседува апликацијата TikTok и изрази заинтересираност за преземање на американските операции на апликацијата за споделување видеа. Далеку од извесно е дека Twitter би можел да го надмине Microsoft Corp и да заврши таков трансформативен договор во рок од 45 дена, ултиматумот што американскиот

И Twitter се заинтересира за TikTok

И Twitter се заинтересира за TikTok

(AP Photo/Jeff Chiu, File) Компанијата која ја поседува социјалната мрежа за микроблогирање Twitter ја известила кинеската корпорација „ByteDance“ дека е заинтересирана за купување на американските активности на нејзината апликација за куси видео-материјали TikTok. Платформата TikTok изминатите седмици беше во фокусот на жестоките препукувања и нагаѓање

Твитер сака да ја купи ТикТок и да ги преземе американските операции

Твитер сака да ја купи ТикТок и да ги преземе американските операции

Twitter се обрати до кинеската компанија ByteDance која ја поседува апликацијата TikTok и изрази заинтересираност за преземање на американските операции на апликацијата за споделување видеа. Далеку од извесно е дека Twitter би можел да го надмине Microsoft Corp и да заврши таков трансформативен договор во рок од 45 дена, ултиматумот што американскиот

Twitter сака да ја купи TikTok и да ги преземе американските операции

Twitter сака да ја купи TikTok и да ги преземе американските операции

Twitter сака да ја купи TikTok и да ги преземе американските операции Twitter се обрати до кинеската компанија ByteDance која ја поседува апликацијата TikTok и изрази заинтересираност за преземање на американските операции на апликацијата за споделување видеа. Далеку од извесно е дека Twitter би можел да го надмине Microsoft Corp и да заврши таков

Twitter сака да ја купи TikTok и да ги преземе американските операции

Twitter сака да ја купи TikTok и да ги преземе американските операции

Twitter се обрати до кинеската компанија ByteDance која ја поседува апликацијата TikTok и изрази заинтересираност за преземање на американските операции на апликацијата за споделување видеа. Далеку од извесно е дека Twitter би можел да го надмине Microsoft Corp и да заврши таков трансформативен договор во рок од 45 дена, ултиматумот што американскиот