притисни ентер »

Зошто редовната столица е неопходна и многу важна за женското хормонално здравје?
Зошто редовната столица е неопходна и многу важна за женското хормонално здравје?

Зошто редовната столица е неопходна и многу важна за женското хормонално здравје?

Опстипацијата, односно запекот може да влијае на вашите хормони, особено на естрогенот и да предизвика проблеми како акни или силни главоболки. Модерниот, стресен начин на живот, како и лошиот начин на исхрана, внесот на малку течности во телото најчесто предизвикува запек кај возрасните луѓе. Покрај очигледниот проблем, запекот особено лошо им влијае