притисни ентер »

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт
Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Според градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов, во текот на оваа година би требало да започне постапката за реорганизација на јавниот транспорт. - Во Ѓорче Петров веќе имаме лоцирано една парцела што ќе биде блиску до локацијата каде ќе треба да се изгради новиот клинички центар и во потрага сме и работиме заедно со општина Гази Баба на влезот

Шилегов: Годинава ќе започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Шилегов: Годинава ќе започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Градоначалникот потсети дека есента во соработка со „Македонски железници" го промовирале потенцијалниот иден воз и изработиле проект за движење од Драчево до Ѓорче Петров, со осум попатни станици. Во Ѓорче Петров веќе имаме лоцирано една парцела што ќе биде блиску до локацијата каде ќе треба да се изгради новиот клинички центар и во потрага сме и

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Во Ѓорче Петров веќе имаме лоцирано една парцела што ќе биде блиску до локацијата каде ќе треба да се изгради новиот клинички центар и во потрага сме и работиме заедно со општина Гази Баба на влезот на таканаречената источна порта. Во Град Скопје дневно влегуваат околу 40.000 возила, 22.000 на западната порта, 18.000 на источната порта кај Автокоманда,

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Шилегов: Во текот на оваа година ќе успееме да започнеме постапка за реорганизација на јавниот транспорт

Во Ѓорче Петров веќе имаме лоцирано една парцела што ќе биде блиску до локацијата каде ќе треба да се изгради новиот клинички центар и во потрага сме и работиме заедно со општина Гази Баба на влезот на таканаречената источна порта. Во град Скопје дневно влегуваат околу 40.000 возила, 22.000 на западната порта, 18.000 на источната порта кај Автокоманда,