притисни ентер »

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп
И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

Извештајот за импичментот на Трам има триста стараници

Извештајот за импичментот на Трам има триста стараници

Според Ноа Фелдман, професор по уставно право на Харвард, ако Трамп не биде повикан на одговорност, тоа значи дека земјата „повеќе не живее во услови на демократија". Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности,

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

За импичмент на Трамп почнаа сослушувања и во Одборот за правосудство

За импичмент на Трамп почнаа сослушувања и во Одборот за правосудство

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Овие заклучоци се можна основа за негово отповикување (импичмент). Одборот, одговорен

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

И Одборот за правосудство почна сослушувања за импичмент на Трамп

Одборот за правосудство при Претставничкиот дом експресно ја спроведува оценката на извештајот на своите колеги законодавци дека претседателот Доналд Трамп ги злоупотребил своите надлежности поради тесногради политички цели и извршил опструкција на истрагата на Конгресот. Вашингтон, 4 декември 2019 (МИА) – Одборот за правосудство при Претставничкиот

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

Одбор за разузнавање: Трамп ставил лични интереси над националните

„Истрагата за импичмент откри дека претседателот Трамп, дејствувајќи лично и преку агенти во и надвор од владата на САД, помагал во мешање на странска влада - украинската - со цел да биде реизбран“, се вели во извештајот на Демократите кои во септември почнаа формална истрага за отповикување на 45. претседател. Одборот за разузнавање образложи дека

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Почнува официјалната процедура за отповикување на Трамп

Конгресот на САД почнува со клучна фаза на почнување постапка за отповикување на американскиот претседател Доналд Трамп поради наводните обиди за вклучување на Украина и изборниот процес.Истрагата за отповикувањето на Доналд Трамп собра многу докази за несоодветно однесување на американскиот претседател на САД, се вели во официјалниот извештај на парламентарната