притисни ентер »

Нови фотографии од астероидот Бену
Нови фотографии од астероидот Бену

Нови фотографии од астероидот Бену

Кон крајот на изминатиот месец, вселенското летало на НАСА, OSIRIS-REx навлезе во орбитата на астероидот Бену на само 1,75 километри од неговиот центар, а самиот астероид има пречник од 492 метри. За времетраењето на оваа фаза, уште позната и како Orbital A, не се собираат други податоци, освен од камерата. Добиените фотографии им овозможуваат на научниците

Нови фотографии од астероидот Бену

Нови фотографии од астероидот Бену

Кон крајот на изминатиот месец, вселенското летало на НАСА, OSIRIS-REx навлезе во орбитата на астероидот Бену на само 1,75 километри од неговиот центар, а самиот астероид има пречник од 492 метри. За времетраењето на оваа фаза, уште позната и како Orbital A, не се собираат други податоци, освен од камерата. Добиените фотографии им овозможуваат на научниците

Нови слики од астероидот Бену

Нови слики од астероидот Бену

Последни фотографии од Бену. Заслуги: NASA/Goddard/University of Arizona/Lockheed Martin Кон крајот на изминатиот месец, вселенското летало на НАСА, OSIRIS-REx навлезе во орбитата на астероидот Бену на само 1,75 километри од неговиот центар, а самиот астероид има пречник од 492 метри. За времетраењето на оваа фаза, уште позната и како Orbital A, не