притисни ентер »

Реакции во светот и соседните земји по вчерашното гласање на уставните измени
Реакции во светот и соседните земји по вчерашното гласање на уставните измени

Реакции во светот и соседните земји по вчерашното гласање на уставните измени

Усвојувањето на уставните измени е главна тема во Грција и во тамошните медиуми – зашто сега Атина треба да го испорача својот дел од Преспанскиот договор. Синиќешното гласање го поздрави и Метју Нимиц, човекот што потроши речиси четврт век во обидите да се затвори процесот за името. “Сакам да им честитам на Собранието и на граѓаните за ова достигнување

Нимиц честиташе за изгласувањето на уставните измени

Нимиц честиташе за изгласувањето на уставните измени

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа. – Би сакал да им честитам на Парламентот и на граѓаните на земјата за ова остварување

Што вели Нимиц за уставните измени?

Што вели Нимиц за уставните измени?

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН, Метју Нимиц изјави дека овој историски договор меѓу двата соседи ја отвора вратата за нови односи меѓу нив и за поцврста основа за мир и безбедност на Балканот. Тој честиташе на граѓаните и на Собранието. „Со нетрпение го очекувам завршувањето на процесот како што е наведено во Договорот. Како и

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа. – Би сакал да им честитам на Парламентот и на граѓаните на земјата за ова остварување

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нов однос, мир и безбедност на Балканот

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нов однос, мир и безбедност на Балканот

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува комплетирање на процесот. „Ги поздравувам финалните чекори преземени од Парламентот на поранешна југословенска

Нимиц: Историскиот Договор отвора врата за нови односи меѓу соседите

Нимиц: Историскиот Договор отвора врата за нови односи меѓу соседите

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН и посредник во грчко-македонските преговори, Метју Нимиц, преку писмено соопштение го поздрави изгласувањето на уставните амандмани во Парламентот, во согласност со Договорот од Преспа и очекува комплетирање на процесот. „Ги поздравувам финалните чекори преземени од Парламентот на поранешна југословенска

Нимиц го поздрави усвојувањето на уставните измени

Нимиц го поздрави усвојувањето на уставните измени

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за името меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, преку соопштение ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа, по вчерашното усвојување на уставни измени од Парламентот во Скопје. „Овој историски договор меѓу два соседа ја отвора вратата за нови односи меѓу нив и за поцврста

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

,,Би сакал да им честитам на Парламентот и на граѓаните на земјата за ова остварување и за демократскиот начин, на кој овој важен процес беше преземен. Овој историски договор помеѓу два соседа ја отвора вратата за нови односи меѓу нив и за поцврста основа за мир и безбедност на Балканот. Со нетрпение го очекувам завршувањето на процесот како што е

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа. – Би сакал да им честитам на Парламентот и на граѓаните на земјата за ова остварување

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Нимиц: Историскиот договор отвора врата за нови односи меѓу двата соседа

Специјалниот пратеник на генералниот секретар на ОН за спорот за имнето меѓу Македонија и Грција, Метју Нимиц, објави соопштение по вчерашното усвојување уставни измени од Парламентот во Скопје во кое ги поздравува потезите за имплементација на Договорот од Преспа. – Би сакал да им честитам на Парламентот и на граѓаните на земјата за ова остварување