притисни ентер »

Денот на планетата Земја одбележан во ОУ „Браќа Миладиновци“ во Аеродром
Денот на планетата Земја одбележан во ОУ „Браќа Миладиновци“ во Аеродром

Денот на планетата Земја одбележан во ОУ „Браќа Миладиновци“ во Аеродром

Учениците од основното училиште „Браќа Миладиновци“ денеска го одбележаа Денот на планетата Земја. Основците се претставија во модели изработени од пластика, картон, хартија и други материјали што можат да се рециклираат и да се реупотребуваат. Моделите ги изработија сами или во соработка со наставниците и родителите. Со овој настан тие испратија порака

Денеска ширум светот се одбележува Денот на планетата Земја: Целта е да се зајакне свеста и почитта кон природата

Денеска ширум светот се одбележува Денот на планетата Земја: Целта е да се зајакне свеста и почитта кон природата

Ширум светот денеска се одбележува Денот на планетата Земја чија цел е да ја зајакне свеста и почитта на луѓето кон животната средина и природата. Денот на планетата Земја официјално се одбележува од 1992 година, кога во текот на Конференцијата на Обединетите Нации за животната средина и развојот во Рио де Жанеиро, на која учествувале голем број претставници