Солена торта со пченкарно брашно и сирење
СОСТОЈКИ: 4 јајца 100 мл маслиново масло 1 полна чаша (од јогурт) пченкарно брашно 1 лажица лебно брашно 1/2 прашок за пециво 200 гр фета сирење 10 гр стопен квасец малку сол
СОСТОЈКИ: 4 јајца 100 мл маслиново масло 1 полна чаша (од јогурт) пченкарно брашно 1 лажица лебно брашно 1/2 прашок за пециво 200 гр фета сирење 10 гр стопен квасец малку сол
63 Споделувања Share Tweet Ви претставуваме оригинален рецепт солена торта направена со пченкарно брашно. СОСТОЈКИ : 4 јајца 100 мл маслиново масло 1 полна чаша (од јогурт) пченкарно брашно 1 лажица лебно брашно 1/2 прашок за пециво 200 гр фета сирење 10 гр стопен квасец малку сол Подготовка :
ПОСНИ КИФЛИ (НА ВОДА, БЕЗ КАПКА МАСЛО)…Можат да бидат солени или слатки, а тајната за нивниот неодолив вкус е преливот со кој се премачкуваат…Фотографии и рецепт на Марија Михајлов. Еве што е потребно: ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: За тесто: 20 г свеж квасец (1/2 коцка) 200 мл + 200 мл топла/млака вода 2 лажички шеќер + малку брашно 1 лажичка куркума во прав
Фото : Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković Ако некогаш сте се запрашале кој бил омилениот појадок Југославија, ви го пренесуваме овој стар рецепт! Мирисот на проја со праз беше еден од омилените во домовите низ Југославија, особено за време на големиот велигденски пост. За состојките ви требаат многу малку пари и само неколку минути за