притисни ентер »

Снимено што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно
Снимено што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Снимено што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

ВИДЕО+ФОТО | Во древниот потонат Ираклион, нуркачи пронашле нови откритија

ВИДЕО+ФОТО | Во древниот потонат Ираклион, нуркачи пронашле нови откритија

ВИДЕО+ФОТО | Во древниот потонат Ираклион, нуркачи пронашле нови откритија М. Г. Пред 5 минути ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб Нуркачи откриле остатоци од воен брод во древниот потонат град Тонис/Ираклион кој некогаш бил најголемото египетско пристаниште на Медитеранот, пренесува „Reuters“ Градот, кој го контролирал влезот во Египет на устието на западниот

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

Нема да верувате што сè има во египетските води

Нема да верувате што сè има во египетските води

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

Нема да верувате што сè има во египетските води

Нема да верувате што сè има во египетските води

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нема да верувате што сè има во египетските води: Нуркачите откриле нешто неверојатно

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

ЕГИПЕТСКИТЕ ВОДИ СЕ ПОЛНИ СО ИЗНЕНАДУВАЊА – Еве што откриле нуркачите

ЕГИПЕТСКИТЕ ВОДИ СЕ ПОЛНИ СО ИЗНЕНАДУВАЊА – Еве што откриле нуркачите

Нуркачи во Египет наишле на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите пронашле остатоци од воен брод во одамна потопениот град Тонис-Хераклоион, некогаш најголемо египетско пристаниште на Медитеранот, и погребен комплекс кој укажува на присуство на грчки трговци, соопштиле властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет и

Мистерии на древниот Египет: „Испливаа“ нови откритија од потонатиот град

Мистерии на древниот Египет: „Испливаа“ нови откритија од потонатиот град

Порано се сметаше дека неговото постоење е мит, а денес новите откритија од овој египетски град не престануваат да „испливуваат“ од под медитеранските води. Пред македонскиот освојувач Александар Велики да ја изгради древната Александрија во непосредна близина во 331 година п.н.е., Тонис бил најголемо пристаниште во целиот Египет, центар низ кој целата

Нема да ви се верува што се наоѓа во водите на Египет: Нуркачите открија нешто неверојатно

Нема да ви се верува што се наоѓа во водите на Египет: Нуркачите открија нешто неверојатно

Нуркачите во Египет наидоа на неверојатно ретко откритие во водите на Медитеранот. Нуркачите прпнашле остатоци од воен брод во долго потонатиот град Тонис-Хераклион, некогаш најголемото пристаниште во Египет во Медитеранот, и погребен комплекс што укажува на присуство на грчки трговци, соопштија властите. Градот, кој го контролирал влезот во Египет