притисни ентер »

Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис
Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис

Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис

Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис Иако дури 77 проценти од заболените од корона го губат чувството за мирис и вкус, треба да се има предвид дека ова можеби не е сигурен показател за инфекцијата со Ковид-19. Меѓутоа, ако не чувствувате вкус и мирис на одредена храна, тоа може да биде знак на тревога. Експертите

Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис

Не мора да значи дека сте заразени со корона ако го изгубите чувство за мирис

Иако дури 77 проценти од заболените од корона го губат чувството за мирис и вкус, треба да се има предвид дека ова можеби не е сигурен показател за инфекцијата со Ковид-19. Меѓутоа, ако не чувствувате вкус и мирис на одредена храна, тоа може да биде знак на тревога. Експертите забележуваат дека храната што најдобро може да го тестира сетилото за вкус

И доколку изгубите чувство за мирис можеби не сте заразени со корона

И доколку изгубите чувство за мирис можеби не сте заразени со корона

Иако дури 77 проценти од заболените од корона го губат чувството за мирис и вкус, треба да се има предвид дека ова можеби не е сигурен показател за инфекцијата со Ковид-19. Меѓутоа, ако не чувствувате вкус и мирис на одредена храна, тоа може да биде знак на тревога. Експертите забележуваат дека храната што најдобро може да го тестира сетилото за вкус

Д-Р ГАЛИНА ЈОКОВИЌ: Губење на мирис e добар симптом на коронавирусот

Д-Р ГАЛИНА ЈОКОВИЌ: Губење на мирис e добар симптом на коронавирусот

Истражувањето на лекарите во Србија покажало дека пациентите со корона кои немале проблеми со губење на сетилото за вкус и мирис, за разлика од вкоренето мислење, имале значително потешка клиничка слика, поради што некои биле поврзани со респиратор! Кога станува збор за луѓе кои доживеале губење на чувството за вкус и мирис и биле позитивни на тест

Д-р Галина Јоковиќ: Губење на мирис како симптом на Ковид 19 е добра вест

Д-р Галина Јоковиќ: Губење на мирис како симптом на Ковид 19 е добра вест

Истражувањето на лекарите во Србија покажало дека пациентите со корона кои немале проблеми со губење на сетилото за вкус и мирис, за разлика од вкоренето мислење, имале значително потешка клиничка слика, поради што некои биле поврзани со респиратор! Кога станува збор за луѓе кои доживеале губење на чувството за вкус и мирис и биле позитивни на тест

Симптоми на коронавирус кај децата: Како се разликуваат од возрасните

Симптоми на коронавирус кај децата: Како се разликуваат од возрасните

Децата, генерално имаат помал ризик кога станува збор за компликации од вирусот С лучаите со коронавирус се зголемуваат низ Велика Британија поради мутираната и високо пренослива варијанта на вирусот. Училиштата се затворени, а во Англија е на сила трето затворање во обид да се спречи ширењето на COVID-19 и да се намали притисокот врз болниците. Во