притисни ентер »

Грозданова: Растурањето на пакетот Македонија- Албанија за датум од ЕУ е разбирливо
Грозданова: Растурањето на пакетот Македонија- Албанија за датум од ЕУ е разбирливо

Грозданова: Растурањето на пакетот Македонија- Албанија за датум од ЕУ е разбирливо

Бугарската позиција е против разделување на Македонија и Албанија од заедничкиот пакет за доделување датум за почеток на преговорите со ЕУ, изјави денеска пратеничката Џема Грозданова, на форум за евроинтеграцијата на Западен Балкан во Унијата, објавија бугарските БТА и 24Часа. Како што вели Грозданова, Холандија веќе се изјасни дека Албанија не е

Бугарија сака Македонија и Албанија да преговараат во пакет за членство во ЕУ

Бугарија сака Македонија и Албанија да преговараат во пакет за членство во ЕУ

Бугарски пратеници од собраниската комисија за надворешни работи на денешниот форум „Зацврстување на капацитетот и продлабочување на соработката за интеграција на Западен Балкан во конкуретна и социјална Европа“ истакнаа дека позицијата на Бугарија е против разделувањето на Македонија од Абанија во преговарачкиот процес за членство во Европската унија,

Бугарија против растурањето на „пакетот“ Македонија - Албанија

Бугарија против растурањето на „пакетот“ Македонија - Албанија

Бугарски пратеници од собраниската комисија за надворешни работи на денешен форум истакнаа дека позицијата на Бугарија е против разделувањето на Македонија од Абанија во преговарачкиот процес за членство во Европската унија, пренесува 24 Часа. Но од таму велат дека не можат да го сопрат ветото од Холандија и Франција, така што на повидок е да се растури

За Бугарија е добро Македонија и Албанија да преговараат во пакет, ама Србија ја забавува Црна Гора кон ЕУ

За Бугарија е добро Македонија и Албанија да преговараат во пакет, ама Србија ја забавува Црна Гора кон ЕУ

Бугарски пратеници од собраниската комисија за надворешни работи на денешниот форум „Зацврстување на капацитетот и продлабочување на соработката за интеграција на Западен Балкан во конкуретна и социјална Европа“ истакнаа дека позицијата на Бугарија е против разделувањето на Македонија од Абанија во преговарачкиот процес за членство во Европската унија,