притисни ентер »

Битиќи: Во Буџетот нема пари за повисоки плати на администрацијата
Битиќи: Во Буџетот нема пари за повисоки плати на администрацијата

Битиќи: Во Буџетот нема пари за повисоки плати на администрацијата

По најавите за протести на Фондот за здравстевено осигурување и секојдневните протести на административците, вице премиерот за економски прашања вели дека во Буџетот нема пари за покачување на платите Пари има за зголемувањето на минималецот од март, а со тоа  вработените во јавниот сектор ќе добијат усогласување од септември.

Во март минималната плата 22.500 денари – Битиќи ветува намалување на платите на функционерите

Во март минималната плата 22.500 денари – Битиќи ветува намалување на платите на функционерите

реклама Се уште нема решение за намалување на платите на функционерите, но се очекува да има до крајот на месецот, најави вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи. Тој рече дека парите што ќе останат ќе ги добијат пензионерите, студентите и оние на кои им требаат повеќе отколку на функционерите. Министерката за труд и социјална политика, Јована

Судската администрација повторно на протест – Битиќи: Ќе има буџет ако ја подобрат услугата

Судската администрација повторно на протест – Битиќи: Ќе има буџет ако ја подобрат услугата

реклама Да не се усвојува буџетот без покачување на платата и да се вратат додатоците на плата. Ова се главните барања на судските административци и јавнообвинителската служба кои уште еднаш се кренаа на протест од каде се изјаснија дека сакаат да им се зголемат платите како на функционерите. Велат дека има можност оваа недела да се организира генерален

Битиќи: За повисоки плати во здравството и судството треба да се скратат пензиите и студентските оброци

Битиќи: За повисоки плати во здравството и судството треба да се скратат пензиите и студентските оброци

Ако има поквалитетни услуги во здравството и ако во судовите предметите не чекаат со години, ќе има и повисоки плати. Но, треба да се внимава зголемувањата да не им наштетат на другите. А, сега, ако се зголеми фондот за плати во здравството, Обвинителството, во судовите, ќе треба да се крати кај пензиите, студентските оброци, книгите за учениците.

Битиќи: Ќе треба да скратиме од пензиите и од оброците на студентите ако зголемиме плати во здравство и обвинителство

Битиќи: Ќе треба да скратиме од пензиите и од оброците на студентите ако зголемиме плати во здравство и обвинителство

Зачестените протести и најави за нови протести за поголеми плати во здравството и судството не го менуваат значително ставот на вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Тој вели дека платите може да се зголемат, но доколку се понудат квалитетни услуги, а при тоа да се води сметка покачувањата да не нанесат штета на другите. „Јас заедно со

Битиќи: Повисоки плати ќе добијат вработените во ФЗО и правосудство кога граѓаните ќе добијат квалитетни услуги од нив

Битиќи: Повисоки плати ќе добијат вработените во ФЗО и правосудство кога граѓаните ќе добијат квалитетни услуги од нив

Embedded video for Битиќи: Повисоки плати ќе добијат вработените во ФЗО и правосудство кога граѓаните ќе добијат квалитетни услуги од нив Нема повисоки плати за вработените во Фондот за здравство, ниту во обвинителство и судство. Ќе добијат покачување кога граѓаните ќе добијат квалитетни услуги од нив, а не да чекаат по 6 години за еден судски предмет

Битиќи најави решение за платите на функционерите: Парите што би останале ќе ги вратиме на сите на коишто им се потребни

Битиќи најави решение за платите на функционерите: Парите што би останале ќе ги вратиме на сите на коишто им се потребни

Фото: Влада До крајот на месецов мора да има некакво решение за платите на избраните лица затоа што се потребни законски измени кои треба да поминат во Собранието, порача денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Како што посочи, работната група се уште не поднела предлог за намалување на функционерските плати, бидејќи министерот за

Битиќи: До крајот на месецов мора да има решение за платите на функционерите

Битиќи: До крајот на месецов мора да има решение за платите на функционерите

До крајот на месецов мора да има некакво решение за платите на избраните лица затоа што се потребни законски измени кои треба да поминат во Собранието, порача денеска вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи. Како што посочи, работната група се уште не поднела предлог за намалување на функционерските плати бидејќи министерот за информатичко

Битиќи: Ќе треба да скратиме од пензиите и од оброците на студентите ако ги зголемиме платите во здравството и во Обвинителството

Битиќи: Ќе треба да скратиме од пензиите и од оброците на студентите ако ги зголемиме платите во здравството и во Обвинителството

Зачестените протести и најави за нови протести за поголеми плати во здравството и судството не го менуваат значително ставот на вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи. Тој вели дека платите може да се зголемат, но доколку се понудат квалитетни услуги, а притоа да се води сметка покачувањата да им не нанесат штета на другите. „Јас и министерката