притисни ентер »

Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач
Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач

Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер. „Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и оти за изградбата на таква пруга ќе треба помалку време отколку за нова подземна железничка

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз, достигнува брзина од 500 километри на час

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз, достигнува брзина од 500 километри на час

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер. Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и оти за изградбата на таква пруга ќе треба помалку време отколку за нова подземна железничка

Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач

Берлин ќе тестира лебдечки воз без возач

Градот Берлин планира да тестира левитациски воз на патека долг 5 км. Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и дека градењето на пругата ќе трае пократко отколку што би траело градењето на нова подземна железница. Освен тоа, овој воз треба да сообраќа без возач. Берлинските медиуми пишуваат дека социјалдемократите на Олаф Шолц го прифатиле

Наместо подземна железница, размислуваат за лебдечки воз без возач

Наместо подземна железница, размислуваат за лебдечки воз без возач

Градот Берлин планира да тестира магнетно-левитациски (маглев) воз на рута долга пет километри, според наводите на претседателот на фракцијата на Христијанските демократи (CDU) во градското собрание Дирк Стетнер. Се очекува лебдечкиот воз да биде поевтин и дека изградбата на пругата ќе трае пократко отколку што би траела изградбата на нова подземна

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз, неколкупати досега проектот беше напуштан

Во Берлин најавена линија со лебдечки воз, неколкупати досега проектот беше напуштан

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер. – Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и оти за изградбата на таква пруга ќе треба помалку време отколку за нова подземна железничка

Берлин планира да лансира летечки воз

Берлин планира да лансира летечки воз

EPA/ROLEX DELA PENA Градот Берлин планира да тестира воз со магнетно-левитациски (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер. – Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и оти за изградбата на таква пруга ќе треба помалку време отколку за нова

Ние пруга снемуваме, а во Берлин најавена линија со лебдечки воз

Ние пруга снемуваме, а во Берлин најавена линија со лебдечки воз

Градот Берлин планира да тестира воз со магнетна левитација (тн. маглев) на патека долга пет километри, изјави претседателот на фракцијата на Демохристијанката унија (ЦДУ) во Градското собрание, Дирк Штетнер. – Се очекува дека лебдечкиот воз ќе биде поевтин и оти за изградбата на таква пруга ќе треба помалку време отколку за нова подземна железничка