притисни ентер »

Што се когнитивни тестови и што тие можат да ни кажат за Бајден и Трамп?
Што се когнитивни тестови и што тие можат да ни кажат за Бајден и Трамп?

Што се когнитивни тестови и што тие можат да ни кажат за Бајден и Трамп?

Ј. Ѓ. Возраста и менталната кондиција неодамна станаа водечко прашање во претседателската трка во САД. И покрај тоа што проблемот се наметнуваше над претседателот Џо Бајден (81) и неговиот противкандидат Доналд Трамп (78) во минатото, работите достигнаа критична точка по слабиот дебатен настап на Бајден кон крајот на минатиот месец. Бајден е најстариот

Што се когнитивни тестови и што тие можат да ни кажат за Бајден и Трамп?

Што се когнитивни тестови и што тие можат да ни кажат за Бајден и Трамп?

Возраста и менталната кондиција неодамна станаа водечко прашање во претседателската трка во САД. И покрај тоа што проблемот се наметнуваше над претседателот Џо Бајден (81) и неговиот противкандидат Доналд Трамп (78) во минатото, работите достигнаа критична точка по слабиот дебатен настап на Бајден кон крајот на минатиот месец. Бајден е најстариот претседател

Дебатата Бајден – Трамп гледана од научен агол: за меморијата и други квалитети неопходни за функцијата претседател

Дебатата Бајден – Трамп гледана од научен агол: за меморијата и други квалитети неопходни за функцијата претседател

Изминатата недела помина во знакот на дебатата Бајден – Трамп, која беше своевиден тест за бистрината на умот и мозочната кондиција на учесниците, претеденти за функцијата што би ги ставила на чело на една од најмоќните демократии во светот. Обајцата кандидати за претседателската функција се во своите позни години, при што за еден од нив отворено се