притисни ентер »

Замок на љубовници и вдовици: Раскошен „женски“ дворец на вода

Замок на љубовници и вдовици: Раскошен „женски“ дворец на вода

Кога ќе помислиме дека сме ги виделе или сме слушнале за најубавите места во Франција, без разлика дали станува збор за замоци, градини или француската ривиера, оваа земја одново успева да нè изненади. Овој пат ве носиме на прошетка во замокот на вода кој се наоѓа во долината на Лоара. Се работи за величествен дворец чија убавина ќе ви го одземе здивот

Раскошниот „женски дворец“ е еден од најубавите во Франција

Раскошниот „женски дворец“ е еден од најубавите во Франција

Станува збор за Chateau de Chenonceau сместен во долината на реката Лоара, и е еден од најпрепознатливите дворци во овој регион познат по грозјето и виното, и секако по многубројните слични зданија. Веќе во XI- тиот век се споменува имотот Chenonceau, а во XVI- тиот и дворецот кој се простира преку реката како мост. Го подигнале најголемите ренесансни