притисни ентер »

Скопјани се изгубија во сообраќајните режими
Скопјани се изгубија во сообраќајните режими

Скопјани се изгубија во сообраќајните режими

Сообраќајните колони им здодеаја на возачите Фото: Игор Бансколиев Бидејќи истовремено се реконструираат повеќе улици, возачите веќе ниту знаат каде има нов привремен сообраќаен режим ниту, пак, знаат каде која улица се поправа. Она што во светот се прави за неколку дена, во Скопје се прави со месеци Скопските возачи не можат повеќе да се снајдат по

Скопјани залутаа низ многуте сообраќајни режими на улиците

Скопјани залутаа низ многуте сообраќајни режими на улиците

Скопските возачи не можат повеќе да се снајдат по скопските улици. Ниту знаат каде има нов привремен сообраќаен режим, ниту пак знаат каде која улица се реконструира. На жештиниве прекуглава им е од метежите и од градската неорганизираност. Се реконструира булеварот Партизански одреди и имаше привремен сообраќаен режим, поради што се создаваше огромен

Кој ќе ги слушне апелите на скопјани да запре поправката на улиците во среде метеж и бел ден

Кој ќе ги слушне апелите на скопјани да запре поправката на улиците во среде метеж и бел ден

Пеколно топлото време дополнително повеќе го прави тензично сообраќајното циркулирање низ градскиот центар. Кога на тоа ќе се додаде интензивната реконструкција на мостот Гоце Делчев и затворање на уличниот крвоток заради градежни работи, се добиваат бесни граѓани и сообраќаен хаос. А зошто, кога сето тоа може да се изведе барем пред да почне денот

Од денеска, нов сообраќаен режим на „Гоце Делчев“

Од денеска, нов сообраќаен режим на „Гоце Делчев“

Град Скопје ги информира граѓаните дека од денеска (13.08.2019 година, вторник), поради градежни активности што се одвиваат за реализација на проектот „Реконструкција на дилатации на мост Гоце Делчев во двата правци, ќе се воведе нов привремен сообраќаен режим. Утре (13.08.2019, вторник) при изведба на градежните работи, сообраќајот на потегот од Мавровка

Од денес нов привремен сообраќаен режим на мостот Гоце Делчев

Од денес нов привремен сообраќаен режим на мостот Гоце Делчев

Градот Скопје објави соопштение преку кое ги информира граѓаните дека од денес, 13 август поради продолжување на градежните активности кои се дел од реконструкцијата на мостот Гоце Делчев ќе се воведе нов привреме сообраќаен режим. Денес сообраќајот на потегот од Мавровка кон Влада ќе се одвива во една сообраќајна лента, а сообраќајот на потегот од

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Нов привремен сообраќаен режим се воведува утре на мостот „Гоце Делчев“ во Скопје при што сообраќајот на потегот од Мавровка кон Влада ќе се одвива во една сообраќајна лента, а сообраќајот на потегот од Пошта кон Судска палата ќе се одвива во две сообраќајни ленти, информира Град Скопје. -Од среда (14 август) до понеделник (19 август), под времен сообраќаен

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Град Скопје ги информира граѓаните дека од утре (13.08.2019 година, вторник), поради градежни активности што се одвиваат за реализација на проектот „Реконструкција на дилатации на мост Гоце Делчев во двата правци“, ќе се воведе нов привремен сообраќаен режим. Утре при изведба на градежните работи, сообраќајот на потегот од „Мавровка“ кон Влада ќе се

Од утре нов сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Од утре нов сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Нов привремен сообраќаен режим се воведува утре на мостот „Гоце Делчев“ во Скопје при што сообраќајот на потегот од Мавровка кон Влада ќе се одвива во една сообраќајна лента, а сообраќајот на потегот од Пошта кон Судска палата ќе се одвива во две сообраќајни ленти, информира Град Скопје. -Од среда (14 август) до понеделник (19 август), под времен сообраќаен

Од утре нов сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Од утре нов сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев“

Нов привремен сообраќаен режим се воведува утре на мостот „Гоце Делчев“ во Скопје при што сообраќајот на потегот од Мавровка кон Влада ќе се одвива во една сообраќајна лента, а сообраќајот на потегот од Пошта кон Судска палата ќе се одвива во две сообраќајни ленти, информира Град Скопје. – Од среда (14 август) до понеделник (19 август), под времен

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев"

Нов привремен сообраќаен режим на мостот „Гоце Делчев"

Сообраќајот на потегот од Мавровка кон Влада ќе се одвива во една сообраќајна лента, а сообраќајот на потегот од Пошта кон Судска палата ќе се одвива во две сообраќајни ленти, информира Град Скопје. -Од среда (14 август) до понеделник (19 август), под времен сообраќаен режим ќе биде само потегот од Мавровка кон Влада и ќе се одвива во една сообраќајна