притисни ентер »

На анкетата на Град Скопје пристигнати се 1.633 предлози за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови
На анкетата на Град Скопје пристигнати се 1.633 предлози за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови

На анкетата на Град Скопје пристигнати се 1.633 предлози за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови

За петнаесет дена откако Град Скопје ја објави анкетата за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови, пристигнати се 1.633 предлози. Најголем процент од предлозите односно 36 отсто се имиња на историски личности, 31 отсто на јавни личности, 11 отсто за историски настан, 9 отсто се топоними и 12 отсто други предлози, пишува СДК. „Предложените

1.633 предлози За нови имиња на улици и плоштади стигнале на анкетата на Град Скопје

1.633 предлози За нови имиња на улици и плоштади стигнале на анкетата на Град Скопје

За петнаесет дена откако Град Скопје ја објави анкетата за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови, пристигнати се 1.633 предлози. Најголем процент од предлозите односно 36 отсто се имиња на историски личности, 31 отсто на јавни личности, 11 отсто за историски настан, 9 отсто се топоними и 12 отсто други предлози. „Предложените имиња од граѓаните

На анкетата на Град Скопје пристигнати се 1.633 предлози за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови

На анкетата на Град Скопје пристигнати се 1.633 предлози за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови

За петнаесет дена откако Град Скопје ја објави анкетата за нови имиња на улици, булевари, плоштади и мостови, пристигнати се 1.633 предлози. Најголем процент од предлозите односно 36 отсто се имиња на историски личности, 31 отсто на јавни личности, 11 отсто за историски настан, 9 отсто се топоними и 12 отсто други предлози, пишува СДК . „Предложените

Градот го користи летото за реконструкции, граѓаните нервозни

Градот го користи летото за реконструкции, граѓаните нервозни

Деновиве започнаа градежните работи за реконструкција на улицата „Борис Сарафов“ во Ѓорче Петров, како и изградба на водоводна, атмосферска и фекална мрежа. Во Скопје летово истовремено се реконструираат повеќе улици, а во тек се и активностите на мостот „Гоце Делчев“. Граѓаните реагираат и се нервираат поради застојот во сообраќајот, иако, за среќа,

Дел од улиците и булеварите низ Скопје продолжуваат да се градат

Дел од улиците и булеварите низ Скопје продолжуваат да се градат

На територијата на општина Ѓорче Петров се реконструира улицата Ѓорче Петров на потегот од општинската зграда до бензинска пумпа на Макпетрол, во должина од околу 1.500 метри. Вчера започна и реконструкцијата на улицата Борис Сарафов, на потег од крстосницата со улицата Македонска Војска до крстосницата со улицата Кузман Шапкарев, со вкупна должина

Скопје ископано и блокирано, се реконструираат повеќе улици и булевари

Скопје ископано и блокирано, се реконструираат повеќе улици и булевари

Речиси нема улица што не е ископана или блокирана, а Скопје живее под посебен режим заради градежните аквности за реконструкција на повеќе сообраќајници низ градот. Од Град Скопје велат дека градежните активности за реконструкција на коловозите на поголем број улици и булевари ќе продолжи и во наредниот период. На територијата на општина Ѓорче Петров

Скопје ископано и блокирано, се реконструираат повеќе улици и булевари

Скопје ископано и блокирано, се реконструираат повеќе улици и булевари

Речиси нема улица што не е ископана или блокирана, а Скопје живее под посебен режим заради градежните аквности за реконструкција на повеќе сообраќајници низ градот. Од Град Скопје велат дека градежните активности за реконструкција на коловозите на поголем број улици и булевари ќе продолжи и во наредниот период. На територијата на општина Ѓорче Петров

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

Продолжуваат градежните активности за реконструкција на коловозите на поголем број улици и булевари во Скопје, соопштија од Град Скопје. На територијата на општина Ѓорче Петров се реконструира улицата „Ѓорче Петров“ на потегот од општинската зграда до бензинска пумпа на Макпетрол, во должина од околу 1.500 метри. Вчера почна и реконструкцијата на улицата

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

На територијата на општина Ѓорче Петров се реконструира улицата „Ѓорче Петров" на потегот од општинската зграда до бензинска пумпа на Макпетрол, во должина од околу 1.500 метри. Вчера почна и реконструкцијата на улицата „Борис Сарафов", на потег од крстосницата со улицата „Македонска војска" до крстосницата со улицата „Кузман Шапкарев", со вкупна должина

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

Се реконструираат повеќе улици и булевари во Скопје

Продолжуваат градежните активности за реконструкција на коловозите на поголем број улици и булевари во Скопје, соопштија од Град Скопје. На територијата на општина Ѓорче Петров се реконструира улицата „Ѓорче Петров“ на потегот од општинската зграда до бензинска пумпа на Макпетрол, во должина од околу 1.500 метри. Вчера почна и реконструкцијата на улицата