притисни ентер »

Три имиња се држат во тајност: Кои се тројцата хонорарци кои Владата не ги објави?
Три имиња се држат во тајност: Кои се тројцата хонорарци кои Владата не ги објави?

Три имиња се држат во тајност: Кои се тројцата хонорарци кои Владата не ги објави?

Под притисок од јавноста, Владата денеска ја објави листата на хонорарците кои беа тајни и за кои се пишуваше изминатите деновие дека ја чинат државата милиони евра. Од владата уште тогаш викаа дека нема ништо тајно, но зошто толку чекање да се објави списокот е нејасно. Сепак она кое изостанува се 3ца хонорарци кои владата не ги објави. Впрочем, на

Монтажери, фотографи, аналитичари - 55 имиња на хонорарци на владиниот список

Монтажери, фотографи, аналитичари - 55 имиња на хонорарци на владиниот список

Од 14.500 до 60 илјади денари биле исплаќани како хонорари на лицата коишто се најдоа на владиниот список. Само еден од ангажираните работел без надоместок. Монтажери, тонци, фотографи, графички дизајнери, лица задолжени за анализи и медиа мониторинг се најдоа на долгата листа на хонорарци на Владата со кои биле склучени авторски договори од почетокот

ВМРО-ДПМНЕ: Синот на Самка, сестра на пратеничка и претседател на СДММ се меѓу тајните хонорарци на Владата платени од граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ: Синот на Самка, сестра на пратеничка и претседател на СДММ се меѓу тајните хонорарци на Владата платени од граѓаните

90 Споделувања Share Tweet Додека во Македонија граѓаните преживуваат од ден за ден и остануваат без работа, а државата осиромашува и станува сѐ позадолжена, власта своите партиски војници дебело ги наградува со хонорари, обвинуваат од ВМРО-ДПМНЕ, откако Владата го објави списокот на 55 професионални соработници, кои во јавноста деновиве беа наречени

Владата го објави списокот со хонорарци – сумите се од 14.500 до 60.000 денари

Владата го објави списокот со хонорарци – сумите се од 14.500 до 60.000 денари

На владиниот список на хонорарци со авторски договори за тековната 2021 година што денеска го објави Владата, се наоѓаат 55 лица. Највисокиот месечен надоместок изнесува 60.000 денари, за „анализа на информации и податоци за изготвување извештаи со елаборирање – Претседател на ИКТ совет“. Втор по висината е хонорар од 53.000 денари, за „координација

Најавија 58 објавија 55: Кои се тајните хонорарци кои имаат државна плата?

Најавија 58 објавија 55: Кои се тајните хонорарци кои имаат државна плата?

Откако минатата недела во медиумите беше објавено дека владата во 2020 година исплатила 58 фактури за 58 хонорарци ангажирани од владата, денеска тие објавија список со 55 хонорарци на кои им исплатиле суми и до 60 илјади денари. Владиниот портпарол Мухамед Хоџа на новинарско прашање дали Владата ќе ги објави имињата на ангажираните хонорарци, за кои

Три имиња се држат во тајност: Кои се тројцата хонорарци кои Владата не ги објави?

Три имиња се држат во тајност: Кои се тројцата хонорарци кои Владата не ги објави?

Под притисок од јавноста, Владата денеска ја објави листата на хонорарците кои беа тајни и за кои се пишуваше изминатите деновие дека ја чинат државата милиони евра. Од владата уште тогаш викаа дека нема ништо тајно, но зошто толку чекање да се објави списокот е нејасно. Сепак она кое изостанува се 3ца хонорарци кои владата не ги објави. Впрочем, на

Откако новинарите ги открија, Владата ги објави имињата на „тајните хонорарци“

Откако новинарите ги открија, Владата ги објави имињата на „тајните хонорарци“

Како што беше најавено во текот на минатата недела, Владата на Република Северна Македонија ја објави листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори за специфични задачи кои не може да се обезбедат од редот на вработените, откако претходно беа извршени консултации со Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информации

Владата ја објави листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори

Владата ја објави листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори

Преведувачи, сервисери на компјутери, монтажери, тонци, реализатори на прес конференции – Владата го објави списокот од 55 хонорарци со авторски договори за 2021 година. Иако пред неколку дена одбија да го сторат тоа поради заштита на личните податоци на овие лица, денеска на владиниот сајт се достапни нивните имиња, описот на работниот ангажман и

Ова се владините “тајни” xoнopapци: Некои земaaт и до 60.000 денари

Ова се владините “тајни” xoнopapци: Некои земaaт и до 60.000 денари

Владата на својата интернет-страница објави листа со детали за сите лица кои се хонорарно ангажирани, заедно со образложение кои се причините за ваквите ангажмани. „Ја објавуваме листата на лица кои се тековно ангажирани преку авторски договори за специфични задачи кои не може да се обезбедат од редот на вработените, откако претходно беа извршени консултации