притисни ентер »

Дино Имери одржа концерт во Загреб: Свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година
Дино Имери одржа концерт во Загреб: Свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Дино Имери одржа концерт во Загреб: Свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Дино Имери одржа концерт во Загреб: Свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година СП Пред 3 секунди Фото: Промо Mакедонскиот пијанист Дино Имери на 19 ноември одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Пред многубројната публика,

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де Фаља, „Песни и танци“ бр. 1 и бр. 3 и „Млади девојки во градината“ од суитата „Сцени од детството“ од Фредерик

Дино Имери одржа концерт пред верната публика во Загреб, свиреше на историско пијано „Плејел“

Дино Имери одржа концерт пред верната публика во Загреб, свиреше на историско пијано „Плејел“

„Ова е мое четврто рецитално гостување во Загреб – град во кој често се слушаат изведбите на светските имиња на пијанизмот, но и центар на една многу сериозна пијанистичка школа. Сум настапувал во различни стадиуми од мојата кариера, од студентските денови, па сè до оваа зрела фаза и за сите тие посети можам да кажам дека секогаш чувствувам неверојатна

Дино Имери во Загреб свиреше на пијаното на Светислав Станчиќ од 1911 година

Дино Имери во Загреб свиреше на пијаното на Светислав Станчиќ од 1911 година

Mакедонскиот пијанист Дино Имери во неделата одржа солистички концерт во Загреб во Државниот архив. Имери свиреше дела од Мануел де Фаља, Фредерик Момпу, Морис Равел и Жорж Бизе и тоа на пијаното „плејел“ од 1911 година, кој бил во сопственост на прочуениот пијанист Светислав Станчиќ, кому специјално му го испорачале од Париз. „Ова е мое четврто гостување

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Концерт на Дино Имери во Загреб, свиреше на историско пијано од марката „Плејел“

Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де Фаља, „Песни и танци“ бр. 1 и бр. 3 и „Млади девојки во градината“ од суитата „Сцени од детството“ од Фредерик Момпу, „Благородни и сентиментални валцери“ и „Alborada del gracioso“ од Морис Равел и „Кармен“ варијации од Ж. Бизе/В. Хоровиц

Фантастичен настап на Дино Имери во Загреб

Фантастичен настап на Дино Имери во Загреб

Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“. Синоќа македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де Фаља, „Песни и танци“ бр. 1

Дино Имери одржа фантастичен концерт во Загреб!

Дино Имери одржа фантастичен концерт во Загреб!

Синоќа (19 ноември), македонскиот пијанист Дино Имери одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де Фаља, „Песни и танци“ бр. 1 и бр. 3 и „Млади девојки во градината“ од суитата „Сцени

Дино Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Дино Имери во Загреб свиреше на историско пијано од марката „Плејел“ од 1911 година

Македонскиот пијанист Дино Имери синоќа одржа фантастичен солистички концерт во Загреб, Хрватска, во прекрасното здание на Државниот архив. Пред многубројната публика, Имери се претстави со изведба на романтичните и импресивни дела: „Ноктурно“ од Мануел Де Фаља, „Песни и танци“ бр. 1 и бр. 3 и „Млади девојки во градината“ од суитата „Сцени од детството“