притисни ентер »

Џафери: Имаме должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Имаме должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варшава, зборувајќи на темата „Парламентите во меѓународните политики“

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варашва, зборувајќи на темата „Парламентите во меѓународните политики“

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варашва, зборувајќи на темата „Парламентите во меѓународните политики“

Средба Џафери-Карачевски: Отворањето на авио-линијата Скопје-Варшава ќе придонесе во зајакнување на односните

Средба Џафери-Карачевски: Отворањето на авио-линијата Скопје-Варшава ќе придонесе во зајакнување на односните

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, на покана на своите колеги од Парламентот на Република Полска, учествува на Третиот самит на претседатели на Парламенти од Централна и Источна Европа, како и на прославата на 550 години од првата седница на Сејмот на Полска. Пред официјалниот почеток на Самитот, претседателот Џафери

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варашва, зборувајќи на темата „Парламентите во меѓународните политики“

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варашва, зборувајќи на темата „Парламентите во меѓународните политики“

Џафери се сретна со Карчевски, претседател на полскиот Сенат

Џафери се сретна со Карчевски, претседател на полскиот Сенат

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери, кој од денеска во Варшава учествува на Третиот самит на претседатели на парламенти од Централна и Источна Европа и на прославата на 550 години од првата седница на Сејмот на Полска, се сретна со Станислав Карчевски, претседател на полскиот Сенат. Џафери, како што соопшти неговиот Кабинет,

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Џафери: Наша должност е да ја развиваме парламентарната дипломатија

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Преку парламентарната дипломатија ја јакнеме и развиваме демократија дома, во регионот и на глобално ниво, порачал денеска претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери во обраќањето на 3. Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа што се одржува во Варашва, зборувајќи на темата „Парламентите

Џафери на Самит за спикери на парламенти во Варшава

Џафери на Самит за спикери на парламенти во Варшава

Претседателот на Собранието, Талат Џафери, на денеска и утре ќе учествува на третиот Самит на спикери на парламенти на Централна и Источна Европа и на прославата на 550-годишнината од полскиот парламентаризам, што ќе се одржи во Варшава, Република Полска. На конференцијата Џафери ќе има обраќање на тема „Парламентите во меѓународната политика“ и ќе

Џафери се сретна со Карчевски, претседател на полскиот Сенат

Џафери се сретна со Карчевски, претседател на полскиот Сенат

Скопје, 12 јули 2018 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери, кој од денеска во Варшава учествува на Третиот самит на претседатели на парламенти од Централна и Источна Европа и на прославата на 550 години од првата седница на Сејмот на Полска, се сретна со Станислав Карчевски, претседател на полскиот Сенат. Џафери,