притисни ентер »

Најголемиот непријател на Македонците лежи во нашата неслога
Најголемиот непријател на Македонците лежи во нашата неслога

Најголемиот непријател на Македонците лежи во нашата неслога

Манојил (Мане) Јаковлески Според преданијата и ретките историски записи, Александар Велики Македонски пред да умре прорекол дека: пеесет и пет генерации Македонци нема да се сложат и братски да се соберат, и поради тоа нашата Мајка Македонија ќе пати од раздорот на своите сопствени чеда, разделена и поробена. Колку и да веруваме или не на вакви легенди,

И ден денес едни квази-политичари вршат предавства врз сопствената татковина

И ден денес едни квази-политичари вршат предавства врз сопствената татковина

Манојил (Мане) Јаковлески Според преданијата и ретките историски записи, Александар Велики Македонски пред да умре прорекол дека: пеесет и пет генерации Македонци нема да се сложат и братски да се соберат, и поради тоа нашата Мајка Македонија ќе пати од раздорот на своите сопствени чеда, разделена и поробена. Колку и да веруваме или не на вакви легенди,