притисни ентер »

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите
Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Министерот за правда донесе нов правилник Со кој на досега дискриминираните затворенички им ги даде истите поволности  што ги имаат осудениците мажи

Министерот за правда донесе нов правилник Со кој на досега дискриминираните затворенички им ги даде истите поволности  што ги имаат осудениците мажи

Министерот за правда Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Конкретно, овие измени се за правата на осуденичките, односно за затворот „Идризово“,  бидејќи само таму има Женско одделение за цела Македонија. Во другите затвори, па дури и во Воспитно-поправниот

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Се изедначуваат правата на мажите и жените осудени на затворски казни

Се изедначуваат правата на мажите и жените осудени на затворски казни

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице од женски пол, кое е осудено

Лога стави потпис: Жените во затворот „Идризово“ ќе ги имаат правата како мажите

Лога стави потпис: Жените во затворот „Идризово“ ќе ги имаат правата како мажите

Министерот за правда Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Од Министерството за правда посочуваат дека со измените, жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите. Измените доаѓаат откако ексминистерката

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите

Фото: Министерство за правда Жените кои издржуваат казна затвор ќе ги имаат истите права и поволности како и мажите, соопштуваат од Министерството за правда, откако министерот Кренар Лога ги потпиша измените на Правилникот за распоредување, класификација и разместување на осудените лица во Казнено-поправните установи. Со измените е предвидено лице