притисни ентер »

Научник затвори октопод во тегла, а неговата реакција мора да ја погледнете

Научник затвори октопод во тегла, а неговата реакција мора да ја погледнете

Октопод или осмоног е животно од типот мекотели, во класата главоногите со околу 600 видови. Има 8 крака и може да достигне должина и до 3 метри, а голем период од животот го поминува криејќи се во карпи, дупки и пукнатини.

Научник затвори октопод во тегла, а потоа

Научник затвори октопод во тегла, а потоа

Октопод или осмоног е животно од типот мекотели, во класата главоногите со околу 600 видови. Има 8 крака и може да достигне должина и до 3 метри, а голем период од животот го поминува криејќи се во карпи, дупки и пукнатини. Во краткото видео кое следува може да видите како реагира октопод кој е затворен во тегла, ќе се изненадите.