притисни ентер »

Volkswagen го менува начинот на продажба за електричните модели
Volkswagen го менува начинот на продажба за електричните модели

Volkswagen го менува начинот на продажба за електричните модели

Volkswagen го менува начинот на продажба за своите електрични автомобили од семејството ID и ќе ги продава онлајн. Оние коишто сакаат да купат електричен автомобил на Volkswagen можат директно да го нарачаат од компанијата. Наместо на продажбата, дистрибутерите ќе бидат фокусирани на организирање на тест-возење и олеснување на трансакциите, како и

Volkswagen ќе ги продава ID возилата само преку интернет

Volkswagen ќе ги продава ID возилата само преку интернет

Volkswagen го менува начинот на продажба на своите електрични автомобили од ID семејството и тоа ќе го прави исклучиво преку дигитални канали Сите заинтересирани купувачи кои сакаат да се подноват со некој од електричните автомобили од ID семејството на Volkswagen , ќе можат да го нарачаат своето возило директно од германската компанија и ќе го изберат

Електричниот VW ID.3 во Германија ќе се продава „агенциски“

Електричниот VW ID.3 во Германија ќе се продава „агенциски“

Првиот модел од новата генерација електромобили на Volkswagen ќе има и различен начин на продажба. Компактната комбилимузина ID.3 ќе им се продава на приватните лица и на малите фирми според таканаречен агенциски модел. Овој принцип веќе долго се користи во т.н. флотна продажба и добро е прифатен. Главната разлика е во тоа што дилерите во иднина ќе

Vоlkswаgеn се збогува cо Pоlо, Gоlf и Pаssаt!

Vоlkswаgеn се збогува cо Pоlо, Gоlf и Pаssаt!

Навлегувањето во ерата на електрични автомобили за многу автомобилски производители не е лесен чекор. Многумина веќе почнаа активно да ги користат специјалните платформи наменети исклучиво за „зелените“ автомобили. Покрај тоа во развиените земји мрежата од станици за полнење се шири, а во некои држави сопствениците на електричните автомобили имаат