притисни ентер »

Египетска актерка може да заврши во затвор поради фустан
Египетска актерка може да заврши во затвор поради фустан

Египетска актерка може да заврши во затвор поради фустан

На египетската актерка Раниа Јусеф ѝ се заканува затворска казна поради фустан кој го носела на затворањето на филмскиот фестивал во Каиро. Таа е обвинета дека фустанот кој го носела премногу покажувал. Неколку адвокати се пожалиле дека Јусеф непристојно се однесувала во јавност и дека не се придржувала до социјалните норми и вредности, па поради тоа