притисни ентер »

Дрво старо 110 години претворено во мала библиотека
Дрво старо 110 години претворено во мала библиотека

Дрво старо 110 години претворено во мала библиотека

„Малата бесплатна библиотека“ е непрофитна организација чија цел е да ги инспирира луѓето и да им помогне да изградат општество охрабрувајќи ги да почнат размена на книги во нивното соседство. Од 2009 година организацијата помогнала во инсталирањето на повеќе од 75.000 библиотеки во 88 земји и размена на милиони книги на годишно ниво, ширејќи ја љубовта

Мртво дрво, старо 110 години, претворено во мала библиотека

Мртво дрво, старо 110 години, претворено во мала библиотека

Наместо целосно да го отстранат дрвото старо 110 години (кое морало да биде исечено) една жена решила тоа да го пренамени во мини библиотека. Минијатурната библиотека е за целото маало и е комплетно бесплатна, па секој може да остави или да земе книга. Во изработката помогнала и непрофитабилната организација Little Free Library која се труди љубовта

Мртво дрво претворено во мала библиотека

Мртво дрво претворено во мала библиотека

Наместо целосно да го отстранат дрвото старо 110 години (кое морало да биде исечено) една жена решила тоа да го пренамени во мини библиотека. Минијатурната библиотека е за целото маало и е комплетно бесплатна, па секој може да остави или да земе книга. Во изработката помогнала и непрофитабилната организација Little Free Library која се труди љубовта

Жена претвори старо дрво во библиотека

Жена претвори старо дрво во библиотека

Дали живеете во убава куќа со голем двор? И дали имате сопствена библиотека, но не во дневната соба, туку на улица, веднаш до вашиот приватен автомобил? Една Американа која го посветила својот живот на книгите, може да се пофали со баш тоа. Неколку дена пред Божиќ Шерли Холерд остварува еден од своите соништа – да создаде слободна библиотека во родниот

100 години старо стебло од дрво претворено во креативна библотека

100 години старо стебло од дрво претворено во креативна библотека

Креативноста има широки видици, па така и за Шарли Армитраж Хауард од САД која направила вистинска уникатна креативна куќарка во својот двор, односно библиотека во која може да го пиете вашето утринско кафе со мирис на дрво и свежо печатени страници од книга. Креативноста се разбудила во моментот кога локалните власти донеле одлука за сечење на дрвото

100 годишно дрво претворено во мала библиотека

100 годишно дрво претворено во мала библиотека

Што се случува кога библиотекар пред својот дом има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библотека. Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до израз кога локалните власти донеле одлука за сечење на старото дрво пред нејзиниот тревник заради безбедносни

Библиотека сместена во 100 годишно стебло

Библиотека сместена во 100 годишно стебло

Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека. Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо чија креативност дошла до израз кога локалните власти донесле одлука за сечење на старото дрво пред нејзиниот тревник заради безбедносни

Стогодишно стебло претворено во библиотека

Стогодишно стебло претворено во библиотека

Американката Шарли Армитаж Хауард дошла до креативна идеја, откако локалните власти одлучиле да го исечат старото дрво пред нејзиниот дом поради безбедносни причини. Со помош на непрофитната организација „Little Free Library“, успеале да го издлабнат стеблото и да го трансформираат во интересна улична библиотека.

Жена направи бесплатна мини-библиотека од дрво старо 110 години!

Жена направи бесплатна мини-библиотека од дрво старо 110 години!

Токму кога мислиме дека ништо не може да ни ја врати вербата во човештвото кое полека, но сигурно функционира како огромен робот без чувства, се појави една жена со генијална идеја. Наместо целосно да го отстранат дрвото старо 110 години (кое секако морало да биде исечено) било одлучено само да го пренаменат во мини библиотека. Минијатурната библиотека

100 годишно стебло претворено во библиотека

100 годишно стебло претворено во библиотека

Што се случува кога библиотекар пред својот двор има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библиотека! Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до израз кога локалните власти донесле одлука за сечење на старото дрво пред нејзиниот тревник заради безбедносни