притисни ентер »

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје
ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје

ДИК се прогласи за ненадлежна за да пресече за началник на СВР Скопје Ристо Ставревски ќе биде прв човек на СВР СКопје. Вака пресече техничкиот министер Наќе Чулев после одлуката на ДИК дека е ненадлежна да се меша во кадровските решенија во МВР. И покрај тоа што заменичката на Чулев Славјанка Петровска не го сакаше Ставревски за прв човек на скопската

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

По одлуката на ДИК, советникот на Јанкулоска сепак ќе биде шеф на СВР Скопје

По одлуката на ДИК, советникот на Јанкулоска сепак ќе биде шеф на СВР Скопје

По одлуката на Државната изборна комисија која се прогласи за ненадлежна да одлучува по барањето на техничкиот министер за внатрешни работи Наќе Чулев за неговото решение, советникот на поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, Ристо Ставревски сепак ќе биде началник на СВР Скопје. Министерот Чулев за Фокус потврди дека со одлуката

ДИК се прогласи за ненадлежна да одлучува за именувањето на Ристо Ставревски

ДИК се прогласи за ненадлежна да одлучува за именувањето на Ристо Ставревски

Членовите на ДИК се повикаа на член 46 од Законот за Влада во кој стои дека тие треба да пресечат кога има несогласувања меѓу двајцата технички министри, но само кога се работи за правни, финансиски или кадровски прашања поврзани со изборите – а именувањето на началници сметаат дека не е во доменот на Државната изборна комисија. Членовите на ДИК ги

ДИК се прогласи за ненадлежна и го „реши“ спорот со началникот на скопската полиција

ДИК се прогласи за ненадлежна и го „реши“ спорот со началникот на скопската полиција

Државната изборна комисија, на денешната седница, се прогласи за ненадлежна да решава за спорот меѓу техничките министер и заменик-министерка околу именувањето на началникот на СВР-Скопје. ДИК пресече дека решението за назначување на раководна позиција од страна на министерот за внатрешни работи не претставува акт или документ кој се однесува на правни

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот Чулев

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

ДИК наместо да ја реши ситуацијата, направи уште поголема збрка – познат началникот на СВР Скопје

ДИК наместо да ја реши ситуацијата, направи уште поголема збрка – познат началникот на СВР Скопје

ДИК наместо да ја реши ситуацијата, направи уште поголема збрка – кој ќе биде началник на СВР Скопје Ристо Ставревски ќе биде прв човек на СВР СКопје. Вака пресече техничкиот министер Наќе Чулев после одлуката на ДИК дека е ненадлежна да се меша во кадровските решенија во МВР. И покрај тоа што заменичката на Чулев Славјанка Петровска не го сакаше Ставревски

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

ДИК: Не сме надлежни да одлучуваме по барањето на министерот за внатрешни работи

Државната изборна комисија одлучи да се прогласи за ненадлежна да одлучува по барање од министерот за внатрешни работи, Наќе Чулев, кој бара да кажат дали има нешто спорно во назначувањето на Ристо Ставревски за командир во СВР Скопје. Тие сметаат дека именувањето на Ставревски не е работа поврзана со кадровските или финансиските прашња поврзани со

СТАВРЕВСКИ ОСТАНУВА НАЧАЛНИК НА СВР СКОПЈЕ: ДИК нема надлежност да постапува по именувањата

СТАВРЕВСКИ ОСТАНУВА НАЧАЛНИК НА СВР СКОПЈЕ: ДИК нема надлежност да постапува по именувањата

Државната изборна комисија едногласно одлучи да не даде мислење – дали Ристо Ставревски треба да остане началник на СВР-Скопје или не, мислење кое пред еден ден го побара техничкиот министер Наќе Чулев. Иако ова беше побарано од самиот министер кој го назначи Ставревски за началник, како што вели претседателот на ДИК, Оливер Дерковски, комисијата има