притисни ентер »

Шпанска „ѕверка“ со 1.070 коњски сили забрзува до „стотка“ за 2,8 секунди
Шпанска „ѕверка“ со 1.070 коњски сили забрзува до „стотка“ за 2,8 секунди

Шпанска „ѕверка“ со 1.070 коњски сили забрзува до „стотка“ за 2,8 секунди

Шпанскиот производител на суперавтомобили Hispano Suiza го откри својот најнов „ѕвер“. Станува збор за Maguari HS1 GTC, што го доби името по шпанскиот вид на штрк. Суперавтомобилот вреден 2,2 милиони евра ќе биде лансиран пролетва. Со погон на задна осовина, Maguari има V10 твин-турбо мотор со електричен компресор и постигнува моќност од 1.070 коњски

Шпанскиот “штрк” со 1070 коњски сили достигнува 100 км/ч. за 2,8 секунди

Шпанскиот “штрк” со 1070 коњски сили достигнува 100 км/ч. за 2,8 секунди

Шпанскиот произведувач на суперавтомобили, “Hispano Suiza” го открил својот потполно нов автомобил. Станува збор за 2,2 милиони евра вредниот “Maguari HS1 GTC” наречен по јужноамериканскиот штрк, кој ќе се лансира на пролет. Со погон на задните тркала, “Maguari” има V10 твин-турбо мотор со електричен компресор и 1070 коњски сили сместени во средината