притисни ентер »

Развиен нов материјал што ќе направи револуција во „носечката технологија“
Развиен нов материјал што ќе направи револуција во „носечката технологија“

Развиен нов материјал што ќе направи револуција во „носечката технологија“

Тим истражувачи разви нов материјал за кој велат дека е мек како памук и тврд како кевлар. Може да се носи и да се пере како обична облека, па прашање на време е кога ќе ја претвори спортската облека во „паметна“. Carbon nanotube threads функционираат слично како жиците во уредот за следење на електрокардиограм (ЕКГ), кој го мери отчукувањата на срцето

Развиен нов материјал што ќе направи револуција во „носечката технологија“

Развиен нов материјал што ќе направи револуција во „носечката технологија“

Тим истражувачи разви нов материјал за кој велат дека е мек како памук и тврд како кевлар. Може да се носи и да се пере како обична облека, па прашање на време е кога ќе ја претвори спортската облека во „паметна“. Carbon nanotube threads функционираат слично како жиците во уредот за следење на електрокардиограм (ЕКГ), кој го мери отчукувањата на срцето