притисни ентер »

Амбасадорката на САД во ОН: Руската инвазија ќе предизвика глад кај 40 милиони луѓе
Амбасадорката на САД во ОН: Руската инвазија ќе предизвика глад кај 40 милиони луѓе

Амбасадорката на САД во ОН: Руската инвазија ќе предизвика глад кај 40 милиони луѓе

Амбасадорката на САД во Обединетите нации (ОН), Линда Томас-Гринфилд кажа дека руската инвазија ќе предизвика глад кај 40 милиони луѓе, а најмногу ќе биде погодена Африка. САД обезбеди 4,5 милијарди долари за прехранбена безбедност на Самитот на Г7. „Плановите на САД е да придонесат со 150 милиони евра во нов пакет помош за хуманитарен развој на Африка“,

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

„САД обезбедија 4,5 милијарди долари за безбедност на храната на самитот Г7, од кои веќе учествуваа со 2,76 милијарди долари. Има и планови за САД да придонесат со 150 милиони долари во нов пакет помош за хуманитарен развој во Африка, но сепак е потребно одобрение од Конгресот“, додаде таа. Африканците „не треба да бидат принудени да избираат страна“

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

„САД обезбедија 4,5 милијарди долари за безбедност на храната на самитот Г7, од кои веќе учествуваа со 2,76 милијарди долари. Има и планови за САД да придонесат со 150 милиони долари во нов пакет помош за хуманитарен развој во Африка, но сепак е потребно одобрение од Конгресот“, додаде таа. Африканците „не треба да бидат принудени да избираат страна“

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

Амбасадорката на САД во Обединетите нации, Линда Томас-Гринфилд, денеска изјави дека руската инвазија на Украина ќе предизвика недостиг на храна за 40 милиони луѓе и дека најтешко ќе биде погодена субсахарска Африка. САД обезбедија 4,5 милијарди долари за прехранбена безбедност на Самитот на Г7, од кои веќе придонесоа со 2,76 милијарди долари. „Исто

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

САД: Товарот од војната во Украина најмногу ќе се почуствува во Африка

„САД обезбедија 4,5 милијарди долари за безбедност на храната на самитот Г7, од кои веќе учествуваа со 2,76 милијарди долари. Има и планови за САД да придонесат со 150 милиони долари во нов пакет помош за хуманитарен развој во Африка, но сепак е потребно одобрение од Конгресот“, додаде таа. Африканците „не треба да бидат принудени да избираат страна“

Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

Амбасадорката на САД во Обединетите нации, Линда Томас-Гринфилд, денеска изјави дека руската инвазија на Украина ќе предизвика недостиг на храна за 40 милиони луѓе и дека најтешко ќе биде погодена субсахарска Африка. САД обезбедија 4,5 милијарди долари за прехранбена безбедност  на Самитот на Г7, од кои веќе придонесоа со 2,76 милијарди долари. – Исто

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

Амбасадорката на САД во Обединетите нации, Линда Томас-Гринфилд, денеска изјави дека руската инвазија на Украина ќе предизвика недостиг на храна за 40 милиони луѓе и дека најтешко ќе биде погодена субсахарска Африка. САД обезбедија 4,5 милијарди долари за прехранбена безбедност  на Самитот на Г7, од кои веќе придонесоа со 2,76 милијарди долари. – Исто

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе

САД: Руската инвазија на Украина ќе предизвика глад за 40 милиони луѓе Амбасадорката на САД во Обединетите нации, Линда Томас-Гринфилд, денеска изјави дека руската инвазија на Украина ќе предизвика недостиг на храна за 40 милиони луѓе и дека најтешко ќе биде погодена субсахарска Африка. САД обезбедија 4,5 милијарди долари за прехранбена безбедност