притисни ентер »

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД
Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Владата ќе потпише меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД. На денешната владина седница е разгледана и усвоена Информација за потребата од потпишување на меморандум за разбирање во областа на одбранбената соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Северна Македонија и Соединетите Американски Држави”. Во име на Владата

Владата формира оперативен тим кој ќе работи бескомпромисно и со координиран пристап во борбата против криминалот и корупцијата

Владата формира оперативен тим кој ќе работи бескомпромисно и со координиран пристап во борбата против криминалот и корупцијата

На денешната 149 -та редовна владина седница Владата отвори дискусија за Охридскиот рамковен договор кој беше потпишан пред 18 години на денешен ден и се констатира дека оваа Влада ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор и како трајна придобивка за граѓаните денеска продолжуваме да градиме едно општество за сите. Владата

Владата ја одржа 149 редовна седница

Владата ја одржа 149 редовна седница

На денешната 149-та редовна владина седница Владата на Република Северна Македонија отвори дискусија за Охридскиот рамковен договор кој беше потпишан пред 18 години на денешендени се констатира дека оваа Влада ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор и како трајна придобивка за граѓаните денеска продолжуваме да градиме едно

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Владата ќе потпише меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД. На денешната владина седница е разгледана и усвоена Информација за потребата од потпишување на меморандум за разбирање во областа на одбранбената соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Северна Македонија и Соединетите Американски Држави’’. Во име на Владата

Владата ќе потпише меморандум за одбранбена соработка со САД

Владата ќе потпише меморандум за одбранбена соработка со САД

Меморандумот ќе го потпише вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска Јанковска. На денешната владина седница е разгледана и усвоена Информација за потребата од потпишување на меморандум за разбирање во областа на одбранбената соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Северна Македонија и Соединетите Американски Држави”

Тим од министри и директори бескомпромисно ќе работи во борбата против криминалот и корупцијата

Тим од министри и директори бескомпромисно ќе работи во борбата против криминалот и корупцијата

Владата на Република Северна Македонија на денешната 149-та седница донесе одлука за формирање на оперативен тим кој преку координиран пристап бескомпромисно ќе работи во борбата против криминалот и корупцијата и кој ќе биде составен од највисоките претставници на институциите од извршната власт. Со оперативниот тим ќе раководи заменик претседателот

Со САД ќе соработуваме и во одбраната

Со САД ќе соработуваме и во одбраната

Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и  усвои Информацијата за потребата од потпишување на „Меморандумот за разбирање во областа на одбранбената соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Северна Македонија и Соединетите Американски Држави’’ и се овластува заменичката на Претседателот на Владата и министерка за одбрана на

Владата формира оперативен тим кој бескомпромисно ќе работи на борбата против криминалот и корупцијата

Владата формира оперативен тим кој бескомпромисно ќе работи на борбата против криминалот и корупцијата

Оперативниот тим за „бескомпромисна“ борба против корупцијата формира владата предводен од актуелниот министер за внатрешни работи, Оливер Спасовски. Во тимот членуваат и министерката за правда Дескоска, заменик-министерот за внатрешни Агим Нухиу, директорите на Бирото за јавна безбедност, Финансиската полиција, Царинската управа, УЈП, Управата за

Одлуки од владината 149 седница

Одлуки од владината 149 седница

На денешната 149 -та редовна владина седница Владата на Република Северна Македонија отвори дискусија за Охридскиот рамковен договор кој беше потпишан пред 18 години на денешен ден и се констатира дека оваа Влада ги затвори правно формалните аспекти од Охридскиот рамковен договор и како трајна придобивка за граѓаните денеска продолжуваме да градиме

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД

Владата ќе потпише меморандум за разбирање во одбранбената соработка со САД. На денешната владина седница е разгледана и усвоена Информација за потребата од потпишување на меморандум за разбирање во областа на одбранбената соработка помеѓу Министерството за одбрана на Република Северна Македонија и Соединетите Американски Држави’’. Во име на Владата