притисни ентер »

Коко се врати со друштво од Холандија
Коко се врати со друштво од Холандија

Коко се врати со друштво од Холандија

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина. Коко пристигна во Скопје со уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл со кои ќе го дели живеалиштето. На прес-конференција на која присуствуваа градоначалникот Петре Шилегов, директорот на Зоолошката градина, Ѓорѓи Галетановски,

Коко веднаш ме позна, Како да не сме биле разделени, Вели Зоо негувателот Драган Трајкоски

Коко веднаш ме позна, Како да не сме биле разделени, Вели Зоо негувателот Драган Трајкоски

Зоо негувателот Драган Трајкоски пред 10 години го испрати шимпанзото Коко на ресоцијализација во Холандија, а вчера го пречека во скопската Зоолошка градина. При нивната прва средба после толку време, Коко веднаш го познал Драган. „Се прашував дали ќе ме познае. Веднаш штом влезе во живеалиштето, Коко тргна кон мене и се прегрнавме. Како да не сме

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките! Зоо негувателот Драган Трајкоски пред 10 години го испрати шимпанзото Коко на ресоцијализација во Холандија, а вчера го пречека во скопската Зоолошка градина. При нивната прва средба после толку време, Коко веднаш го познал Драган. „Се прашував дали ќе ме познае.

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Шимпанзото Коко, кој завчера се врати во скопската Зоолошка градина по 10-годишна рехабилитација во Холандија, веднаш си го препозна својот некогашен чувар. Драган Трајкоски вели дека средбата со Коко била многу емотивна бидејќи шимпанзото го препознало, иако беа разделени една деценија. – Кога ме виде веднаш изреагира со скокање и радување. Се гушкавме

Коко повторно е дома, вработените од Зоо Скопје се поздравија со стариот другар

Коко повторно е дома, вработените од Зоо Скопје се поздравија со стариот другар

Денеска пристигнаа четирите шимпанза од Холандија. Коко и неговите тројца другари Мими, Роси и Хјасл веднаш беа пренесени во новото живеалиште. Како што информираа од Зоо Скопје, шимпанзата прво се адаптираа во карантинскиот дел заедно со своите чувари од Холандија, а по одморот и адаптацијата, вработените во Зоолошка кои го испратија Коко пред 10

ШИЛЕГОВ: Коко се врати дома

ШИЛЕГОВ: Коко се врати дома

Новото живеалиште за шимпанза ги исполнува сите европски стандарди, што беше и еден од условите за нивното доаѓање во Скопје, истакна денеска градоначалникот на Скопје, на прес-конференцијата по повод враќањето на мајмунот Коко, по десетгодишното лекување од депресија во Холандија. Шимпанзото Коко 10 години се ресоцијализираше во Холандија, а од вчера

Шимпанзото Коко најде нови другари и прекрасен дом во ЗОО Скопје

Шимпанзото Коко најде нови другари и прекрасен дом во ЗОО Скопје

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина, поради што денеска се одржа прес-конференција, на која беше промовирано и новото живеалиште за шимпанза. Заедно со Коко истото ќе го делат уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл. Тие од карантинот денеска беа префрлени во

Шилегов со електричниот тротинет дојде во ЗОО

Шилегов со електричниот тротинет дојде во ЗОО

Градоначалникот на Скопје денеска во Зоолошката градина дојде со електричниот тротинет. Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија  се врати во  скопската ЗОО со уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл со кои ќе го дели живеалиштето. Шилегов дојде да го види шимпанзата и нивното ново живеалиште. „Новото живеалиште за шимпанза

 Шимпанзото Коко се врати дома

Шимпанзото Коко се врати дома

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина. Коко во Скопје пристигна вчера со уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл со кои ќе го дели живеалиштето. На денешната прес-конференција на која присуствуваа градоначалникот Петре Шилегов, директорот на Зоолошката градина,

Ново живеалиште за Коко и уште три шимпанза во Зоолошката градина Скопје

Ново живеалиште за Коко и уште три шимпанза во Зоолошката градина Скопје

Шимпанзото Коко заедно со уште три шимпанза Мими, Роси и Хјасл, со кои се ресоцијализираше во Холандија повторно е во Зоолошката градина во Скопје. Изминатите десет години Коко престојуваше во Холандија на ресоцијализација откако остана сам во Зоолошката градина во Скопје, по барање на зоо негуватели и новинари. Шимпанзата имаат ново живеалиште изградено