притисни ентер »

Фудбал, ракомет, кошарка… Ќе има ли повторно спорт во Македонија сезонава?

Фудбал, ракомет, кошарка… Ќе има ли повторно спорт во Македонија сезонава?

Целокупниот македонски спорт е стопиран како дел од борбата против ширење на коронавирусот, минаа петнаесетина дена откако беше одигран последниот натпревар, а според развојот на ситуацијата јасно е дека спортот ќе остане „на чекање“ најмалку до месец мај. Во една таква ситуација, на одговорните федерации е да донесат одлука дали да се чека за евентуално

Паркер: Сезоната треба да заврши без шампион

Паркер: Сезоната треба да заврши без шампион

Поранешната ѕвезда на Сан Антонио, а сега претседател на АСВЕЛ, Тони Паркер се сомнева во продолжување на Евролигата која е во прекин, како и многу натпреварувања, поради пандемијата на коронавирус. Па, затоа излезе со предлог за прогласување на крај на сезоната без прогласување на шампион. Најпаметно би било да се прогласи крај на сезоната без шампион

„Ајде да не гаиме лажни надежи – официјално откажете ги сите лиги и Евролигата!“

„Ајде да не гаиме лажни надежи – официјално откажете ги сите лиги и Евролигата!“

Светската кошаркарска легенда Тони Паркер, францускиот ас и долгогодишен кошаркар во НБА им порача на сите во кошаркарскиот свет воопшто да не гаат лани надежи дека сезоната може да продолжи после избувнувањето на пандемијата со коронавирусот и дека треба да се пресече уште сега, па одложените првенства практично официјално да бидат прекинати – сосе

Тони Паркер: Најпаметно е евролигашката сезона да заврши без шампион

Тони Паркер: Најпаметно е евролигашката сезона да заврши без шампион

Поранешниот кошаркар на Сан Антонио, Тони Паркер, кој моментно е претседател на француски АСВЕЛ, се сомнева во продолжување на Евролигата која е во прекин, како и многу натпреварувања, поради пандемијата на коронавирус. Затоа, тој излезе со предлог за предвремено завршување на сезоната без прогласување на шампион. Најпаметно би било да се прогласи

Французите го откажаа ракометот, никој нема да добие титула

Французите го откажаа ракометот, никој нема да добие титула

Сега веќе е официјално, во Франција нема да се игра ракомет до крајот на сезонава откако Ракометната Федерација на вечерашниот состанок реши да ги откаже сите првенства. Французите најпрвин ги одложија натпреварувањата на 12 март, на неодредено време, но ширењето на коронавирусот јасно стави до знаење дека нема шанси паузата да биде прекината во блиска

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

Поранешната ѕвезда на Сан Антонио, а сега претседател на АСВЕЛ, Тони Паркер се сомнева во продолжување на Евролигата која е во прекин, како и многу натпреварувања, поради пандемијата на коронавирус. Па, затоа излезе со предлог за прогласување на крај на сезоната без прогласување на шампион. -Најпаметно би било да се прогласи крај на сезоната без шампион

Тони Паркер има предлог: Крај на Евролигата, без шампион!

Тони Паркер има предлог: Крај на Евролигата, без шампион!

Покрај бројните спортски настани кои се суспендирани или одложени ширум Европа и светот поради пандемијата на коронавирусот, прекината е и кошаркарската Евролига. Сите натпревари и активности на Евролигата се стопирани најмалку до 11 април, но се чини дека ќе мора рокот да биде пролонгиран. Поранешниот ас на француската кошарка кој славата ја стекна

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

Поранешната ѕвезда на Сан Антонио, а сега претседател на АСВЕЛ, Тони Паркер се сомнева во продолжување на Евролигата која е во прекин, како и многу натпреварувања, поради пандемијата на коронавирус. Па, затоа излезе со предлог за прогласување на крај на сезоната без прогласување на шампион. -Најпаметно би било да се прогласи крај на сезоната без шампион

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

Тони Паркер предлага крај на сезоната во Евролигата без шампион

– Поранешната ѕвезда на Сан Антонио, а сега претседател на АСВЕЛ, Тони Паркер се сомнева во продолжување на Евролигата која е во прекин, како и многу натпреварувања, поради пандемијата на коронавирус. Па, затоа излезе со предлог за прогласување на крај на сезоната без прогласување на шампион. -Најпаметно би било да се прогласи крај на сезоната без