притисни ентер »

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Од актерот се простија бројни колеги. Говори имаа кумот на Жарко, Мима Караџиќ, Драган Бјелогрлиќ, Светозар Цветковиќ, Милан Мариќ, Воја Брајовиќ, Ирфан Менсур, Тамара Вучковиќ Манојловиќ, Вида Огњеновиќ, Цеца Бојковиќ и Петар Божовиќ, објави Телеграф . „Жаре одлета од нас“, рече Божовиќ на крајот од својот говор, а потоа стана, го симна шеширот и

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Од актерот се простија бројни колеги. Говори имаа кумот на Жарко, Мима Караџиќ, Драган Бјелогрлиќ, Светозар Цветковиќ, Милан Мариќ, Воја Брајовиќ, Ирфан Менсур, Тамара Вучковиќ Манојловиќ, Вида Огњеновиќ, Цеца Бојковиќ и Петар Божовиќ, објави Телеграф . „Жаре одлета од нас“, рече Божовиќ на крајот од својот говор, а потоа стана, го симна шеширот и

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Низ солзи и со почит, колегите се простија од Жарко Лаушевиќ

Од актерот се простија бројни колеги. Говори имаа кумот на Жарко, Мима Караџиќ, Драган Бјелогрлиќ, Светозар Цветковиќ, Милан Мариќ, Воја Брајовиќ, Ирфан Менсур, Тамара Вучковиќ Манојловиќ, Вида Огњеновиќ, Цеца Бојковиќ и Петар Божовиќ, објави Телеграф . „Жаре одлета од нас“, рече Божовиќ на крајот од својот говор, а потоа стана, го симна шеширот и

„Жарко го нема. Не е фер“: Српските актери се простија од Лаушевиќ со долготраен аплауз

„Жарко го нема. Не е фер“: Српските актери се простија од Лаушевиќ со долготраен аплауз

Белград- Комеморацијата по повод смртта на Жарко Лаушевиќ (1960-2023) се одржа денеска во полниот Југословенски драмски театар (ЈДП), од каде актерот беше испратен со долготраен, неколкуминутен аплауз од присутните, кои стоеја во достоинствен молк. На комеморацијата, покрај членовите на семејството, присуствуваа и бројни актери, соработници, пријатели,

Синот на Жарко Лаушевиќ не се исплаши од крвна одмазда на погребот на татка си

Синот на Жарко Лаушевиќ не се исплаши од крвна одмазда на погребот на татка си

Големата љубов на Жарко Лаушевиќ и неговата втора сопруга Анита беше целосно скршена и не можеше да ги задржи солзите на погребот на актерот. Неговиот син Душан беше фотографиран како неподвижно гледа во ковчегот.Тој не се исплаши од крвната одмазда и се појави на последното испраќање на таткото.

Комеморација за Лаушевиќ: „Никој да не пуштил солза, Жарко ќе се налути, знаете каков е“

Комеморација за Лаушевиќ: „Никој да не пуштил солза, Жарко ќе се налути, знаете каков е“

Комеморација за Лаушевиќ: „Никој да не пуштил солза, Жарко ќе се налути, знаете каков е“ К. А. Пред 1 минута Жарко Лаушевиќ / Фото: Инстаграм/Киненова Комемоерацијата по повод смртта на актерот Жарко Лаушевиќ , кој почина на 15 ноември , се одржа денеска во Југословенскиот драмски театар во Белград. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Колегите

Синот на Жарко Лаушевиќ со неверување гледа во ковчегот

Синот на Жарко Лаушевиќ со неверување гледа во ковчегот

Големата љубов на Жарко Лаушевиќ и неговата втора сопруга Анита беше целосно скршена и не можеше да ги задржи солзите на погребот на актерот. Неговиот син Душан беше фотографиран како неподвижно гледа во ковчегот.Тој не се исплаши од крвната одмазда и се појави на последното испраќање на таткото.

„Никој да не пуштил солза, Жарко ќе се налути“: Комеморација за Лаушевиќ во Југословенскиот драмски театар

„Никој да не пуштил солза, Жарко ќе се налути“: Комеморација за Лаушевиќ во Југословенскиот драмски театар

Во Југословенскиот драмски театар се одржа комеморацијата за смртта на актерот Жарко Лаушевиќ (1960-2023). Колегите и пријателите Воја Брајовиќ и Ирфан Менсур се простија од Лаушевиќ со емотивни зборови, Шекспировиот сонет и стихови од Бранко Миљковиќ, а Менсур на присутните им порача: „Никој да не пушти солза, Жарко ќе се налути, знаете како е“. Каков