притисни ентер »

Рекорден пад на автомобилскиот пазар во Кина
Рекорден пад на автомобилскиот пазар во Кина

Рекорден пад на автомобилскиот пазар во Кина

Продажбата на нови автомобили во Кина во мај доживеала убедливо најголем пад за дури 16,4% во споредба со истиот месец во минатата година. Намалувањето на локалниот пазар на автомобили продолжува веќе 11 месеци по ред што предизвикува вознемиреност кај властите. За главни причини за уривањето се посочуваат трговската војна во САД и влошените индикатори

Голем пад на продажбата на нови автомобили во Кина

Голем пад на продажбата на нови автомобили во Кина

Ја губи ли пазарот на нови автомобили во Кина моќта? Тоа е единственото прашање што се поставува по објавувањето на податоците за продажбата на нови автомобили за јуни. Според официјалните податоци, продажбата во шесттиот месец годинава забележа пад од 9.6% споредбено со истиот минатата година. Со тоа се продолжува низата на намалување на продажбата