притисни ентер »

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние
Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. – ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е

Заев за „ФАЦ“: ЕУ, МЕРКЕЛ И МНОГУ ДРУГИ ШЕФОВИ НА ВЛАДИ НИ ДАДОА ВЕТУВАЊЕ

Заев за „ФАЦ“: ЕУ, МЕРКЕЛ И МНОГУ ДРУГИ ШЕФОВИ НА ВЛАДИ НИ ДАДОА ВЕТУВАЊЕ

Во влијателниот Франкфуртер алгемајне цајтунг денеска излезе интервју со премиерот Зоран Заев, кој одржа средба со германската канцеларка Ангела Меркел во Берлин во обид да издејствува добивање датум за почеток на преговори со ЕУ, јави Дојче Веле . Во разговорот Заев потенцира дека добил ветувања и од функционерите на ЕУ и од германската канцеларка

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. „ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е

Печат: Нема потреба од нервоза во Северна Македонија, датум ќе има

Печат: Нема потреба од нервоза во Северна Македонија, датум ќе има

Од владејачката ЦДУ на канцеларката Меркел за ФАЦ велат дека не ја разбираат нервозата во Скопје. Датумот за почеток на преговорите со ЕУ за Северна Македонија ќе биде одобрен во септември. Во текст насловен „Дали Северна Македонија ја губи желбата за Европа?“, авторот Михаел Мартенс прави пресек на ставовите во Берлин и Скопје околу добивањето датум

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

– ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е точно дека ЕУ, канцеларката Меркел и многу други шефови на европски влади ни дадоа ветување во однос на решавањето на спорот со Грција и спроведувањето на внатрешните реформи. Ни беше речено: Исполнете вие, ќе исполниме ние. Уште од 2005, значи веќе

Заев: ЕУ ни вети ако испорачаме ќе напредуваме кон ЕУ

Заев: ЕУ ни вети ако испорачаме ќе напредуваме кон ЕУ

Премиерот Зоран Заев во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ изјави дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. „ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е точно дека ЕУ, канцеларката Меркел

Премиерот Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. – ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. – ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. – ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Заев за ФАЦ: ЕУ ни вети – испорачајте вие, ќе испорачаме и ние

Премиерот Зоран Заев, кој е во посета на Германија, во интервју за германскиот „Франкфуртер алгемајне цајтунг” вели дека ЕУ и шефовите на европските држави дале ветување дека доколку се реши спорот со Грција, земјата ќе напредува на патот кон ЕУ. – ЕУ останува голем поттик за нас. Сакаме да се подобриме, како држава и како општество. Но исто така е