притисни ентер »

Едвард Џозеф: Однесувањето на Бугарија е сѐ само не пријателско
Едвард Џозеф: Однесувањето на Бугарија е сѐ само не пријателско

Едвард Џозеф: Однесувањето на Бугарија е сѐ само не пријателско

45 Споделувања Share Tweet И покрај тоа што францускиот предлог не е избалансиран, Северна Македонија треба да го искористи скрининг процесот и да се фокусира на реформите кои се важни за граѓаните и ќе ја придвижат земјата напред, изјави Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот Џонс Хопкинс (Johns Hopkins School

ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ Е ГРЕШКА НА ЕУ И САД Едвард Џозеф смета дека Бугарија не ги почитува македонскиот идентитет и историја

ФРАНЦУСКИОТ ПРЕДЛОГ Е ГРЕШКА НА ЕУ И САД Едвард Џозеф смета дека Бугарија не ги почитува македонскиот идентитет и историја

Само граѓаните на оваа земја може да кажат што е закана за македонскиот идентитетот, тоа не може да го каже никој од страна, ниту ЕУ ниту САД, изјави денеска професор Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот „Џонс Хопкинс“ од САД при неговата посета на Скопје, пренесува Радио Слободна Европа . Професорот вели дека

„Бугарскиот национализам е закана, Бугарите посегаат по историјата и идентитетот на Македонија“

„Бугарскиот национализам е закана, Бугарите посегаат по историјата и идентитетот на Македонија“

Политичкиот аналитичар и познавач на состојбите на Балканот Едвард Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот Џонс Хопкинс предупредува дека Бугарија посегнува по сѐ македонско, што е нечуено. – А, со оглед на тоа дека САД и ЕУ не успеаја да ја стават Бугарија на исто ниво со Македонија, како што беше со Грција, и ѝ овозможија

„Бугарскиот национализам е закана, Бугарите посегаат по историјата и идентитетот на Македонија“

„Бугарскиот национализам е закана, Бугарите посегаат по историјата и идентитетот на Македонија“

Политичкиот аналитичар и познавач на состојбите на Балканот Едвард Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот Џонс Хопкинс предупредува дека Бугарија посегнува по сѐ македонско, што е нечуено. – А, со оглед на тоа дека САД и ЕУ не успеаја да ја стават Бугарија на исто ниво со Македонија, како што беше со Грција, и ѝ овозможија

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија, која не ги признава македонската историја и идентитетот

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија, која не ги признава македонската историја и идентитетот

Само граѓаните на оваа земја може да кажат што е закана за македонскиот идентитетот, тоа не може да го каже никој од страна, ниту ЕУ ниту САД, изјави денеска професор Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот „Џонс Хопкинс“ од САД при неговата посета на Скопје. Професорот вели дека земјата има закана од Бугарија, која

Едвард Џозеф: Францускиот предлог ѝ дава надредена позиција на Бугарија

Едвард Џозеф: Францускиот предлог ѝ дава надредена позиција на Бугарија

Само граѓаните на оваа земја може да кажат што е закана за македонскиот идентитетот, тоа не може да го каже никој од страна, ниту ЕУ ниту САД, изјави денеска професор Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот „Џонс Хопкинс“ од САД при неговата посета на Скопје. Професорот вели дека земјата има закана од Бугарија, која

Едвард Џозеф:  Бугарскиот национализам е опасен

Едвард Џозеф: Бугарскиот национализам е опасен

Говорејќи за српски и албански национализам и оценувајќи дека „Голема Албанија е деструкција“, како особено опасен го оцени бугарскиот национализам. „Бугарскиот национализам е вистинска закана бидејќи Бугарите посегаат по историјата и идентитетот на земјава, што е нечуено. Тоа е кршење на духот и словото на Договорот за пријателство, а однесувањето

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија која не ја признава македонската историја и идентитетот

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија која не ја признава македонската историја и идентитетот

Само граѓаните на оваа земја може да кажат што е закана за македонскиот идентитетот, тоа не може да го каже никој од страна, ниту ЕУ, ниту САД, изјави денеска професор Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот Џонс Хопкинс од САД при неговата посета на Скопје. Професорот вели дека земјава има закана од Бугарија, која

Џозеф: Аспирациите на Бугарија се реална закана за Македонија

Џозеф: Аспирациите на Бугарија се реална закана за Македонија

Embedded video for Џозеф: Аспирациите на Бугарија се реална закана за Македонија Со негирањето на македонскиот идентитет и присвојувањето на историјата, Бугарија го погази Договорот за пријателство и го претвори во нешто сосем спротивно, смета американскиот аналитичар и професор Едвард Џозеф. Бугарски аспирации кон Македонија се реална закана и потврда

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија, која не ги признава македонската историја и идентитетот

Џозеф: Северна Македонија има закана од Бугарија, која не ги признава македонската историја и идентитетот

Само граѓаните на оваа земја може да кажат што е закана за македонскиот идентитетот, тоа не може да го каже никој од страна, ниту ЕУ ниту САД, изјави денеска професор Едвард П. Џозеф од Школата за напредни меѓународни студии при Универзитетот „Џонс Хопкинс“ од САД при неговата посета на Скопје. Професорот вели дека земјата има закана од Бугарија, која