притисни ентер »

Граѓаните учествуваа во креирањето на буџетот на општина Илинден за 2019.
Граѓаните учествуваа во креирањето на буџетот на општина Илинден за 2019.

Граѓаните учествуваа во креирањето на буџетот на општина Илинден за 2019.

Граѓаните на општина Илинден предложија над 100 предлог-проекти што ќе бидат составен дел од процесот на планирање на буџетот на оваа локална самоуправа за 2019 година. Буџетскиот форум, што е во организација на општина Илинден, се одржа во Средното општинско стручно училиште „Илинден“.

Потпишан договор за рехабилитација на локален пат Кадино – клучка автопат А4

Потпишан договор за рехабилитација на локален пат Кадино – клучка автопат А4

Општина Илинден во соработка со Министерството за финансии и канцеларијата на Светска банка во РМ во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги (МСИП), потпишаа договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4 во вкупна вредност од 29.416.514 денари. Со проектните активности ќе се изврши целосна реконструкција

Потпишан договор за рехабилитација на локален пат Кадино – клучка автопат А4

Потпишан договор за рехабилитација на локален пат Кадино – клучка автопат А4

Општина Илинден во соработка со Министерството за финансии и канцеларијата на Светска банка во РМ во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги (МСИП), потпишаа договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4 во вкупна вредност од 29.416.514 денари. Со проектните активности ќе се изврши целосна реконструкција

Предложени над 100 проекти за планирање на Буџетот за 2019 во Илинден

Предложени над 100 проекти за планирање на Буџетот за 2019 во Илинден

Во рамки на Буџетскиот форум кој се одржа во Општина Илинден граѓаните предложија над 100 предлог-проекти што ќе бидат составен дел од  процесот на планирање на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година. На Буџетскиот форум кој редовно се одржува во Општина Илинден граѓаните имаат можност да учествуваат и да придонесат во креирањето на Буџетот за 2019

Граѓаните учествуваат во креирањето на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година - предложија над 100 предлог-проекти

Граѓаните учествуваат во креирањето на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година - предложија над 100 предлог-проекти

Граѓаните на Општина Илинден предложија над 100 предлог-проекти што ќе бидат составен дел од  процесот на планирање на Буџетот на Општина Илинден за 2019 година. Ова е епилог на Буџетскиот форум што во организација на Општина Илинден се одржа во Средното општинско стручно училиште „Илинден“, каде што преку посочување на приоритетните проекти во нивните

Потпишан договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4“

Потпишан договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4“

Општина Илинден во соработка со Министерството за финансии и канцеларијата на Светска банка во Република Македонија, во рамки на Проектот за подобрување на општински услуги (МСИП), потпишаа договор за реализација на проектот „Рехабилитација на локален пат Кадино-клучка автопат А4“ во вкупна вредност од 29.416.514 денари. Со проектните активности ќе

Општина Илинден ги повикува граѓаните да даваат свои предлози и идеи за заедничко креирање на буџетот

Општина Илинден ги повикува граѓаните да даваат свои предлози и идеи за заедничко креирање на буџетот

Во организација на Општина Илинден, во рамките на планирањето на Буџетот за 2019 година, на 05.12.2018 година (среда) со почеток во 17:00 часот, во Средното општинско стручно училиште „Илинден“ ќе се одржи Буџетски форум. На форумот граѓаните ќе бидат запознаени со процесот на буџетирање, како и програмите за развој на Општината во 2019 година. По

Граѓаните на општина Струмица ги избраа проектите за финансирање од буџетот за идната година

Граѓаните на општина Струмица ги избраа проектите за финансирање од буџетот за идната година

Реконструкција на Детска градинка-Клон 4, изградба на нова детска градинка во населеното место Дабиле и Дом за стари и изнемоштени лица во Струмица-се трите приоретни проекти кои од граѓаните добија најмногу гласови на Буџетскиот форум. Избраните проекти ќе се реализираат од буџетот на Општината за 2019 година.

Полициска канцеларија за превенција ќе се отвори во Општина Илинден

Полициска канцеларија за превенција ќе се отвори во Општина Илинден

Поради брзиот развој на Општина Илинден и во насока на подобрување на јавната безбедност и безбедноста во сообраќајот на нејзина територија, наскоро во Општина Илинден ќе се отвори полициска канцеларија за превенција која ќе биде сместена во општинската зграда. Оваа одлука ја истакна градоначалникот на општината Жика Стојановски на седницата на Локалниот