притисни ентер »

5 држави што немаат реки
5 држави што немаат реки

5 држави што немаат реки

Во светот што е поделен на речиси 200 земји, природните ресурси не се „подеднакво“ распределени. Сè повеќе се зборува за недостатокот на вода, но некои држави се целосно лишени од нешто што често го земаме здраво за готово, а тоа се реките. Додека Русија има илјадници реки, една голема и богата земја нема ниту една. Сепак, има повеќе земји без ниту