притисни ентер »

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово
Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ, најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите случувања на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една држава го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една држава го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ

Петнаесета земја го повлекува признавањето на Косово, вели Дачиќ Србија следната недела ќе го објави името на земјата што ја повлече или суспендираше својата позиција за признавање на Косово, оваа држава ќе биде 15-та земја по ред, објави српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ. Дачиќ не прецизираше за која земја станува збор, но изјави

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Дачиќ: Уште една земја го повлече признавањето на Косово

Шефот на српската дипломатија Ивица Дачиќ најави дека следната недела ќе го соопшти името на 15-та држава која ја повлекла одлуката за признавање на независноста на Косово. Дачиќ за РТС вели дека во овој момент помалку од 100 држави ја признаваат независноста на Косово. По повод најновите провокации на Косово, каде на остатоците од православната црква

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, најави дека Соединетите држави нема да преземат водечка улога во дијалогот Белград – Приштина. Дијалогот ќе го води Европската унија, но САД ќе сакаат компромисното решение за Косово да се користи на претстојните претседателски избори во земјата. Првиот дипломат рече дека двапати разговарал со

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Дачиќ: САД нема да ја играат водечката улога во дијалогот со Косово

Министерот за надворешни работи на Србија, Ивица Дачиќ, најави дека Соединетите држави нема да преземат водечка улога во дијалогот Белград – Приштина. Дијалогот ќе го води Европската унија, но САД ќе сакаат компромисното решение за Косово да се користи на претстојните претседателски избори во земјата. Првиот дипломат рече дека двапати разговарал со