притисни ентер »

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови
Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха" порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Премиер се бира со мнозинство пратеници без оглед на етничката припадност, вели Американската амбасадорка Кејт Брнз

Премиер се бира со мнозинство пратеници без оглед на етничката припадност, вели Американската амбасадорка Кејт Брнз

Американската амбасадорка во Скопје Кејт Мари Брнз во интервју за весникот на албански јазик „Коха” на прашањето што мисли за барањето на ДУИ идниот премиер на Владата да биде Албанец, рече дека плуралистички систем во земјава овозможува за тоа да одлучи парламентарното мнозинство, без оглед на етничката припадност. „Зависи од мнозинството во парламентот

БРНЗ: Премиер не се избира според етничка припадност, туку според бројот на пратеници

БРНЗ: Премиер не се избира според етничка припадност, туку според бројот на пратеници

Премиерот се избира според бројот на пратеници кои ќе гласаат во параламентот, а не според етничката припадност, изјави американската амбасадорка во Македонија, Кејт Мари Брнз во интервју за весникот на албански јазик „Коха”. Брнз ваков одговор даде на прашањето „што мисли за барањето на ДУИ идниот премиер на Владата да биде Албанец“ и додаде дека

Брнс - Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнс - Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнс во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатлантскиот пат на Македонија. На прашањето

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Зборувајќи за приоритетите што треба да ги има следната Влада, амбасадорката Брнз вели дека треба да се искористи моментот. Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Американската амбасадорка во земјава Кејт Мери Брнз во интервју за весникот „Коха“ порача новата влада да се формира во предвидените рокови, со цел да се продолжи борбата против здравствената криза со Ковид-19. Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Северна Македонија.

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Брнз: Новата Влада да се формира во предвидените рокови

Таа исто така вели дека САД ќе соработуваат со сите политички парти во земјата за да се продолжи евроатланскиот пат на Македонија. -Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат роковите. Со оглед на кризата со Ковид-19 и други важни проблеми со кои се соочува земјата, постигнувањето договор за нова Влада што ќе може да ги реши овие проблеми

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Што очекува американската амбасадорка Брнс од преговорите за нова влада

Амбасадорката на Соединетите Американски Држави (САД) во Скопје, Кејт Мари Бернс, во интервју за „КОХА” вели дека со оглед на ситуацијата со здравствената криза со Ковид-19, лидерите на политичките партии треба да ги почитуваат роковите и да ги формираат институциите на земјата што е можно поскоро. „Ние очекуваме партите да се соберат и да ги исполнат