притисни ентер »

Два рани СИМПТОМИ на дијабетес кои често ги игнорираме

Два рани СИМПТОМИ на дијабетес кои често ги игнорираме

За да го задржите дијабетесот тип 2 под контрола, прво треба да знаете дека страдате од оваа состојба. Многу е важно да се открие навреме, а понекогаш симптомите може да бидат благи и занемарливи за да не натераат да се посомневаме во болеста. Во последните 20 години бројот на заболени од дијабетес е двојно зголемен, а за да дознаете дали спаѓате во