притисни ентер »

Заврши средбата Меркел – Заев, немаше изјави за медиумите
Заврши средбата Меркел – Заев, немаше изјави за медиумите

Заврши средбата Меркел – Заев, немаше изјави за медиумите

Премиерот Зоран Заев претпладнево во Берлин имаше 40-минутна средба со германската канцеларка Ангела Меркел на која, според најавите, една од клучните теми требаше да биде датумот за старт на преговорите со ЕУ. По состанокот немаше изјави за медиумите. Засега нема официјални информации кои се пораките од Меркел за очекувањата на Владата во Скопје за

Без изјави заврши средбата Заев-Меркел

Без изјави заврши средбата Заев-Меркел

Премиерот Зоран Заев претпладнево во Берлин имаше 40-минутна средба со германската канцеларка Ангела Меркел на која, според најавите, една од клучните теми требаше да биде датумот за старт на преговорите со ЕУ. По состанокот немаше изјави за медиумите. Засега нема официјални информации кои се пораките од Меркел за очекувањата на Владата во Скопје за

Канцеларијата на Меркел без детали за сребата со Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за сребата со Заев

Канцеларијата на германската канцеларка Ангела Меркел објави кусо соопштение по денешната средба со премиерот Зоран Заев во Берлин. Меркел и Заев, како што се наведува, разговарале за билатералните односи, а фокусот бил ставен и на „прашање од надворешната и европската политика”. Во соопштението не се прецизира ставот на Меркел за очекувањата на Владата

Канцеларијата на Меркел без детали за средбата со Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за средбата со Заев

Во соопштението не се прецизира ставот на Меркел за очекувањата на Владата на Северна Македонија за одредување датум за почеток на преговорите со ЕУ. Канцеларијата на германската канцеларка Ангела Меркел објави кусо соопштение по денешната средба со премиерот Зоран Заев во Берлин. Меркел и Заев, како што се наведува, разговарале за билатералните односи,

Канцеларијата на Меркел без детали за сребата со Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за сребата со Заев

Канцеларијата на германската канцеларка Ангела Меркел објави кусо соопштение по денешната средба со премиерот Зоран Заев во Берлин. Меркел и Заев, како што се наведува, разговарале за билатералните односи, а фокусот бил ставен и на „прашање од надворешната и европската политика“. Во соопштението не се прецизира ставот на Меркел за очекувањата на Владата

Меркел разговараше со Заев, пораките непознати

Меркел разговараше со Заев, пораките непознати

Премиерот Зоран Заев претпладнево во Берлин имаше 40-минутна средба со германската канцеларка Ангела Меркел на која, според најавите, една од клучните теми требаше да биде датумот за старт на преговорите со ЕУ. По состанокот немаше изјави за медиумите, а засега нема ниту официјални ниту неофицијални информации кои се пораките од Меркел за очекувањата

Меркел веднаш објави соопштение, но не кажува ништо за датумот

Меркел веднаш објави соопштение, но не кажува ништо за датумот

на германската канцеларка Ангела Меркел објави кусо соопштение по денешната средба со премиерот Зоран Заев во Берлин. Меркел и Заев, како што се наведува, разговарале за билатералните односи, а фокусот бил ставен и на „прашање од надворешната и европската политика“. Во соопштението не се прецизира ставот на Меркел за очекувањата на Владата на Северна

Заврши средбата на Заев и Меркел во Берлин

Заврши средбата на Заев и Меркел во Берлин

Премиерот Зоран Заев претпладнево во Берлин имаше 40-минутна средба со германската канцеларка Ангела Меркел. Во фокусот на средбата требаше да биде датумот за старт на преговорите со ЕУ во пресрет на самитот на Европскиот совет што треба да се одржи на крајот од јуни во Брисел. По средбата немаше изјави за медиумите. Работната посета на премиерот Заев

Во Берлин средба Меркел – Заев

Во Берлин средба Меркел – Заев

Премиерот Зоран Заев претпладнево во Берлин имаше 40-минутна средба со германската канцеларка Ангела Меркел. Во фокусот на средбата требаше да биде датумот за старт на преговорите со ЕУ во пресрет на самитот на Европскиот совет што треба да се одржи на крајот од јуни во Брисел. По средбата немаше изјави за медиумите. Работната посета на премиерот Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за средбата со Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за средбата со Заев

Канцеларијата на Меркел без детали за средбата со Заев Канцеларијата на германската канцеларка Ангела Меркел објави кусо соопштение по денешната средба со премиерот Зоран Заев во Берлин. Меркел и Заев, како што се наведува, разговарале за билатералните односи, а фокусот бил ставен и на „прашање од надворешната и европската политика“. Во соопштението