притисни ентер »

ЕУ ќе проверува како „Фејсбук“ и „Гугл“ ги користат податоците на корисниците
ЕУ ќе проверува како „Фејсбук“ и „Гугл“ ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како „Фејсбук“ и „Гугл“ ги користат податоците на корисниците

Европската комисија започна да проверува како „Фејсбук“ и „Гугл“ ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

Интернет гигантите Фејсбук и Гугл под истрага од ЕК за личните податоци

Интернет гигантите Фејсбук и Гугл под истрага од ЕК за личните податоци

Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. -Проверката се однесува

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

– Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел

ЕК започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребуваат лични податоци на граѓаните на ЕУ

ЕК започна да проверува како Фејсбук и Гугл ги употребуваат лични податоци на граѓаните на ЕУ

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребуваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат личните податоци на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат личните податоци на корисниците

Европската Комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл ги користат личните податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. – Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

Европската комисија ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат личните податоци на корисниците

Европската комисија ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат личните податоци на корисниците

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребуваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници биле испратени до двата интернет гиганти. „Проверката се однесува на тоа како се собираат податоците на граѓаните, како се чуваат, како се користат и кој дел се

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

ЕУ ќе проверува како Фејсбук и Гугл ги користат податоците на корисниците

Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Брисел, 2 декември 2019 (МИА) – Европската комисија започна да проверува како Фејсбук и Гугл  ги употребиваат лични податоци на граѓаните на ЕУ, кои се нивни корисници. Портпаролот на Еврокомисијата соопшти дека прашалници