притисни ентер »

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари
Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

САД – Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневе третман во САД и другите развиени земји. Цената е помала од 5.080 долари, како што препорачуваше Институтот за економска анализа, америриканска група за истражување на цените. Институтот како најниска

Од 2.340 до 3.120 долари ќе чини потенцијалниот лек за Ковид-19

Од 2.340 до 3.120 долари ќе чини потенцијалниот лек за Ковид-19

Компанијата „Гилеад”, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневен третман во САД и другите развиени земји. Цената е помала од 5.080 долари, како што препорачуваше Институтот за економска анализа, америриканска група за истражување на цените. Институтот како најниска цена

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневе третман во САД и другите развиени земји. Цената е помала од 5.080 долари, како што препорачуваше Институтот за економска анализа, америриканска група за истражување на цените. Институтот како најниска цена

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневе третман во САД и другите развиени земји. Цената е помала од 5.080 долари, како што препорачуваше Институтот за економска анализа, америриканска

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневе третман во САД и другите развиени земји Вашингтон, 30 јуни 2020 (МИА) – Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Потенцијалниот лек за Ковид-19 ќе чини од 2.340 до 3.120 долари

Вашингтон, 30 јуни 2020 () – Компанијата „Гилеад“, со седиште во Калифорнија, одлучи цената на ремдесивир, потенцијелен лек за Ковид-19 да изнесува 2.340 долари за петдневе третман во САД и другите развиени земји. Цената е помала од 5.080 долари, како што препорачуваше Институтот за економска анализа, америриканска група за истражување на цените. Институтот

Лекот против коронавирус Ремдесивир ќе чини 2.340 долари по пациент

Лекот против коронавирус Ремдесивир ќе чини 2.340 долари по пациент

45 Споделувања Share Tweet Вредноста на акциите на компанијата Gilead Sciences денеска на берзата порасна за 4%, откако компанијата ја соопшти цената по која ќе го продава својот лек ремдесивир – кој се покажа ветувачки ефективен во третманот на Ковид-19. Како што соопшти извршниот директор Даниел О’деј, цената ќе зависи од купувачот и колку долго

Одредена е цената на лекот ремдесивир за лекување на коронавирус

Одредена е цената на лекот ремдесивир за лекување на коронавирус

Компанијата Gilead Sciences Inc одлучи цената на лекот ремдесивир, за лекување на заболени од Ковид-19, да биде 390 долари за шише, во развиените земји, соопшти извршниот директор Даниел О’Деј. Како што пренесува Си-ен-ен, ако се земе предвид дека лекувањето просечно трае пет дена, износот кој пациентот би требало да го плати за овој лек е 2.340 долари

Одредена е цената на лекот за лекување на коронавирус

Одредена е цената на лекот за лекување на коронавирус

Компанијата Gilead Sciences Inc одлучи цената на лекот ремдесивир, за лекување на заболени од Ковид-19, да биде 390 долари за шише, во разивиените земји, соопшти извршниот директор Даниел О’Деј. Кога ќе се земе предвид дека лекувањето просечно трае пет денови, износот кој пациентот би требало вкупно да го плати за тој лек е 2.340 долари. О’Деј додал

Се кршат копја околу цената на ветувачкиот лек „ремдисивир“

Се кршат копја околу цената на ветувачкиот лек „ремдисивир“

Компанијата „Џилед сајенсес“ соопшти дека ќе им наплаќа на американската влада и на другите развиени држави 390 долари по ампула од нејзиниот лек против коронавирусот „ремдесивир“, што би чинело 2.340 долари за вообичаената петдневна терапија објавува „Блумберг“. „Џилед“ во денешното соопштение истакна дека ја понуди цената за развиените држави со