притисни ентер »

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија
ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

Со многу остар тон, Моника Круемади, претседателката на третата по големина партија во Албанија, Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ),  рече дека оваа партија никогаш нема да ги предаде интересите на Албанците. Круемади од говорницата на партиската конвенција порача дека „онака како што се бориме за нашите домови, ќе се бориме и за Албанија“

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

Со многу остар тон, Моника Круемади, претседателката на третата по големина партија во Албанија, Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ), рече дека оваа партија никогаш нема да ги предаде интересите на Албанците. Круемади од говорницата на партиската конвенција порача дека „онака како што се бориме за нашите домови, ќе се бориме и за Албанија“

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

ЛСИ никогаш нема да ги предаде интересите на Албанија

Со многу остар тон, Моника Круемади, претседателката на третата по големина партија во Албанија, Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ),  рече дека оваа партија никогаш нема да ги предаде интересите на Албанците.

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат, пренесе МИА. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот, оценува Мета. Тој посебно

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Мета: Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот

Албанскиот претседател, Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што напиша на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и ќе ја изведат Македонија конечно на евроатланскиот пат. „Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот.

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Мета го поздрави усвојувањето на уставните измени

Албанскиот претседател Илир Мета го поздрави изгласувањето на уставните измени во македонскиот парламент, кои, како што рече, ќе му дадат живот на Преспанскиот договор и на Македонија конечно и го отвораат евроатланскиот пат. – Ова е една многу важна историска одлука за Македонија, но и за целиот регион на Балканот – оценува Мета. Тој посебно ја поздравува

Круемади: Изгласувањето на уставните измени придонес за мирот во регионот

Круемади: Изгласувањето на уставните измени придонес за мирот во регионот

Лидерката на третата по големина албанска политичка партија, Социјалистичкото движење за интеграција (ЛСИ) Моника Круемади го поздрави усвојувањето на уставните измени од страна на македонскиот Парламент, оценувајќи го тој чин како придонес за зајакнувањето на мирот и безбедноста во регионот. – Го поздравувам резултатот од гласањето во Парламентот