притисни ентер »

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање агенции и директорати
Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање агенции и директорати

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање агенции и директорати

Ќе градиме уште поотчетна и потранспарентна влада која ќе работи за народот, за унапредување на правата на сите граѓани, порача вечерва претседателот Зоран Заев на трибината штосе одржува во општина Шуто Оризари. – Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет поради инфраструктура, ќе ги укинеме како министерства без

Заев: Ги укинуваме кабинетите на сите 7 министри без ресор во новата Влада

Заев: Ги укинуваме кабинетите на сите 7 министри без ресор во новата Влада

Ќе градиме уште поотчетна и потранспарентна Влада која ќе работи за народот, за унапредување на правата на сите граѓани, порача вечерва претседателот Зоран Заев на трибината која се одржува во општина Шуто Оризари. „Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет заради инфраструктура, ќе ги укинеме како министерства без

Заев: На ДУИ и пречеше транспарентноста на владата и затоа ќе оди во опозиција

Заев: На ДУИ и пречеше транспарентноста на владата и затоа ќе оди во опозиција

„Денес се можете да кажете за владата, денеска има деморкатија, денес сме сите еднакви, но ние ќе продолжиме да  градиме уште потранспарентна влада за народот и за поголеми права на сите граѓани, но и за подобра иднина. Има политички партии на кои не им се допаѓа таквата отчетност и транспарентност, една од тие партии е и ДУИ и затоа ќе оди во опозиција

Заев: Ќе ги укинеме министерствата без ресор

Заев: Ќе ги укинеме министерствата без ресор

„ Претходно во 11-те години на режимот ако не беше ВМРО земи умри. Ромите беа најпогодени оти се најсиромашни. Денес имаме демократија, имаме слобода, транспарентни институции… Ќе имаме контрола врз парите што се трошат, ќе имаме отворени денови за граѓаните. Ќе ги укинеме министрите без ресор. Во буџетот ќе определиме средства за дома, ќе работиме

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање на агенции и директорати

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање на агенции и директорати

Ќе градиме уште поотчетна и потранспарентна Влада која ќе работи за народот, за унапредување на правата на сите граѓани, порача вечерва претседателот Зоран Заев на трибината која се одржува во општина Шуто Оризари. „Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет заради инфраструктура, ќе ги укинеме како министерства без

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање на агенции и директорати

Заев најави укинување на министрите без ресор и отворање на агенции и директорати

Ќе градиме уште поотчетна и потранспарентна Влада која ќе работи за народот, за унапредување на правата на сите граѓани, порача вечерва претседателот Зоран Заев на трибината која се одржува во општина Шуто Оризари. „Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет заради инфраструктура, ќе ги укинеме како министерства без

Заев најави укинување на седум министри без ресор

Заев најави укинување на седум министри без ресор

Еднаш на секои четири месеци ќе има отворен ден за граѓаните за да можат да дојдат и да го решат својот проблем“, рече Заев во Шуто Оризари. Лидерот на СДСМ вечерва од Шуто Оризари најави драстично намалување на бројот на министерствата во идната влада што ќе ја предводел тој. „Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет

Заев најави укинување на министрите без ресор и воведување на отворен ден за граѓаните

Заев најави укинување на министрите без ресор и воведување на отворен ден за граѓаните

Ќе градиме уште поотчетна и потранспарентна влада која ќе работи за народот, за унапредување на правата на сите граѓани, порача вечерва претседателот Зоран Заев на трибината во општина Шуто Оризари. – Сите седум министри без ресор, коишто дадоа резултат, но немаа свој капацитет поради инфраструктура, ќе ги укинеме како министерства без ресор, но ќе

Заев: Ќе ги укинеме министерствата без ресор

Заев: Ќе ги укинеме министерствата без ресор

„Претходно во 11-те години на режимот ако не беше ВМРО земи умри. Ромите беа најпогодени оти се најсиромашни. Денес имаме демократија, имаме слобода, транспарентни институции… Ќе имаме контрола врз парите што се трошат, ќе имаме отворени денови за граѓаните. Ќе ги укинеме министрите без ресор. Во буџетот ќе определиме средства за дома, ќе работиме

Заев: На ДУИ и пречеше транспарентноста на владата и затоа ќе оди во опозиција

Заев: На ДУИ и пречеше транспарентноста на владата и затоа ќе оди во опозиција

Денес се можете да кажете за владата, денеска има деморкатија, денес сме сите еднакви, но ние ќе продолжиме да градиме уште потранспарентна влада за народот и за поголеми права на сите граѓани, но и за подобра иднина“, изјави претседателот на СДСМ, Зоран Заев. „Има политички партии на кои не им се допаѓа таквата отчетност и транспарентност, една од